Infraestructures i serveis

Més trens al pas de la frontera per Portbou

L’acord entre Renfe i SNCF resol una llarga reivindicació dels usuaris

A partir de l’11 de febrer es posaran en funcionament set serveis de tren més per passar la frontera en sentit sud, entre Cervera (al Rosselló) i Portbou. En sentit nord s’incorporen quatre noves freqüències entre Portbou i Cervera. En dies festius els nous serveis seran cinc en sentit sud i tres cap al nord.

Les operadores estatals Renfe i SNCF (a l’Estat francès) s’han posat finalment d’acord per desencallar una reivindicació històrica de les associacions d’usuaris d’aquesta línia de tren a banda i banda de la frontera. Les entitats havien denunciat repetidament que cada dia es perdien un total d’onze viatges de trens (sumant el trànsit en els dos sentits) entre l’estació de Portbou i la de Cervera, perquè els combois espanyols o francesos tornaven buits: no estaven autoritzats a tornar als seus països d’origen amb viatgers. Els trens de Renfe i SNCF travessen diàriament aquesta frontera, però fins ara només podien transportar viatgers entre Portbou i Cervera en un sentit: Renfe cap al nord i SNCF cap al sud, i prohibien que aquests trens poguessin recollir passatgers quan tornaven als seus països d’origen (entre Cervera i Portbou, en el cas de Renfe, i al revés pel que fa a SNCF).

El conveni al qual han arribat ara les dues companyies resol aquesta incongruïtat i a partir d’aquest dilluns s’incrementen les freqüències de tren sense necessitat de fer circular més combois. Els nous horaris es poden consultar al portal web rodaliesdecatalunya.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona