Infraestructures i serveis

Els alcaldes del Bages amenacen de denunciar Adif si no hi ha més inversions a l’R4

Aquest dimarts es recupera el servei entre les estacions de Manresa i Sant Vicenç de Castellet

Centenars de persones exigeixen a Manresa solucions a les deficiències a la R4

El president del Consell d’Alcaldes del Bages i del Consorci Viari de la Catalunya Central, Ferran Estruch (ERC), ha assegurat que “no toleraran més dilatacions en el temps” i exigiran una reunió amb el ministre de Foment, José Luis Ávalos, en un termini màxim de deu dies en la que exigiran un “calendari d’actuacions” que garanteixen més inversions a l’R4. “Fa temps que la Catalunya central està molt tipa”, ha assegurat Estruch. A més, ha anunciat que el col·lectiu que presideix convocarà per aquest dimecres un acte unitari a l’estació de Renfe, al que si conviden tant institucions, com agents del territori i consistoris, per anar a l’una. Estruch ha assegurat que no descarten dur a terme les accions que siguin necessàries “per fer complir el deute amb el territori que afecta les persones que vivim aquí”. Estruch també ha reclamat una reunió amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, en un termini màxim de 10 dies.

Paral·lelament, centenars de persones han sortit al carrer aquest dilluns a la tarda a Manresa per exigir solucions a les deficiències a la línia R4 de Renfe, després que s’hagin produït dos accidents amb víctimes mortals en tres mesos. Amb pancartes com “Prou morts, inversions ja!” o “teniu les mans tacades de sang”, els manifestants han reivindicat que es garanteixi un servei ferroviari “digne”.

Pel que fa a Adif, el gestor ferroviari ha anunciat que restablirà aquest dimarts a primera hora la circulació ferroviària entre les estacions de Manresa i Sant Vicenç de Castellet, interrompuda des de divendres passat a la tarda pel xoc frontal entre dos trens de passatgers. El sinistre va tenir lloc a l’altura de l’antiga estació de Castellgalí, i va comportar la mort d’una conductora i un centenar de ferits.

Pel que fa a l’estat dels ferits, vuit de les víctimes continuen ingressades en diversos hospitals, segons ha informat el Departament de Salut, després que un dels pacients que es trobava ingressat ha rebut l’alta hospitalària en les últimes hores. Dels que encara estan ingressats, dos es troben en estat greu; tres amb ferides de menor gravetat i tres, lleus. Tres de les persones ingressades es troben a Althaia, a Manresa; tres a Mútua Terrassa i dos a l’Hospital Vall d’Hebron. En l’accident, que va tenir lloc divendres al vespre a línia R4, va morir la conductora d’un dels combois, de 26 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona