Infraestructures i serveis

Fonteta, l’inici del porta a porta al conjunt de Forallac

El desplegament del sistema de recollida de residus va arrencar dilluns passat i, avui, ja retiraran els contenidors convencionals

Abans de final d’any, esperen estendre’l a la resta de nuclis

Forallac ha començat a implantar el sistema de recollida porta a porta de totes les fraccions de residus, per fases, amb la intenció que a final d’any ja funcioni al conjunt de nuclis i amb solucions adaptades per a les finques disseminades, explica l’alcalde, Josep Sala. El nou model s’aplica des de dilluns passat a Fonteta, i després d’una setmana en què han conviscut els nous cubells individuals amb àrees d’aportació de contenidors, avui és previst que la concessionària, Servitransfer, retiri els grans recipients convencionals.

Per explicar el funcionament del porta a porta, el consistori va fer una reunió informativa, el passat dimecres 13, en què es van repartir els primers jocs de cubells i bosses entre els veïns. Per a la resta, ho anat fent progressivament i preveuran solucions per als segons residents que encara no els tinguin, ja que, a partir d’ara, només podran llençar la brossa a la deixalleria municipal. Cada veí ha estat avisat per carta i disposarà d’adhesius amb un codi QR individual per identificar els cubells i facilitar el control sobre el reciclatge.

L’alcalde explicava que, durant els primers dies, han continuat recollint residus per les dues vies, però mantenia per a avui la previsió de retirar els contenidors: “Cal fer el pas, perquè si no, s’eternitza el procés i es pot desincentivar els qui ja han adoptat els nous hàbits.”

Fonteta és un nucli de dimensions mitjanes, relativament compacte. Per a més endavant restaran Vulpellac, la zona més poblada del Puig de Sant Ramon, la Bordeta, els nuclis de Canapost, Santa Susanna i Sant Climent i Peratallada, on conviurà amb el sistema que ja s’aplicava als hostalers i comerços.

LA XIFRA

65
per cent
és l’objectiu de reciclatge fixat a la UE per al 2030. Fins ara, a Forallac, recuperaven només la meitat.

Ja es recicla el 50%, però volen millorar

El volum de deixalles destriades a través de la recollida selectiva a Forallac va assolir el 50% l’any passat, una xifra per sobre de la mitjana catalana, però amb escàs marge de millora a través de contenidors. Per aquest motiu, com ja estan fent altres poblacions petites (Verges i Begur) i zones puntuals de les més poblades (Palafrugell), amb el porta a porta esperen situar-se per sobre de l’objectiu de reciclar un 65% el 2030. A Verges, el sistema ha permès arribar al 90% en qüestió de setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona