Infraestructures i serveis

Inauguració d’una caldera de biomassa a Vilobí d’Onyar

Proporcionarà aigua calenta i calefacció a l’escola Josep Madrenys, a la llar d’infants El Patufet i al pavelló

L’escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar va ser l’escenari, ahir, de la inauguració d’una caldera de biomassa. A l’acte, hi va assistir Joaquim Felip, diputat, en funcions, de programes europeus de la Diputació de Girona; Cristina Mundet, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Joaquim Vivas. La nova caldera, que està situada a la mateixa escola, donarà energia tèrmica renovable per a calefacció i aigua calenta sanitària tant al col·legi com a la llar d’infants municipal El Patufet i al pavelló municipal de Vilobí d’Onyar.

La instal·lació, que funciona amb estella forestal i que té 200 kWt de potència, aportarà un estalvi econòmic anual d’un 65 %. Es calcula que el cost energètic dels tres equipaments públics passarà d’uns 17.000 euros a l’any a 5.763,18. Així mateix, també ajudarà a impulsar la gestió forestal local, la prevenció d’incendis, la creació de llocs de treball verds i, principalment, reduirà les emissions de CO2 al medi ambient.

Aquesta és una de les actuacions incloses en el pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES), que pretén, l’any 2020, reduir un 24,24% les emissions respecte a les generades el 2005. L’objectiu és apostar per una economia verda de caràcter local que permeti tant la millora dels boscos com la reducció d’emissions a l’atmosfera. El cost d’aquesta instal·lació ha estat de 173.752,72 euros (IVA inclòs), dels quals un 50 % ha estat finançat pel programa Feder (71.798,64 euros); un 25% per la Diputació de Girona (35.899,32 euros) i un altre 25% per l’Ajuntament de Vilobí, que també assumeix tot l’IVA del projecte (66.054,76 euros). L’empresa guanyadora de la licitació per a la gestió energètica integral d’aquesta caldera de biomassa ha estat 2Dos Calor & Energia SL, la qual ha dut a terme la instal·lació de la caldera i de la xarxa de calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona