Infraestructures i serveis

Pugna per revertir el menjador a l’AMPA del Guillem de Montgrí

L’associació de famílies reivindica el requeriment d’Ensenyament per retornar-los la gestió del servei

El nou president del Consell Comarcal diu que cal modificar el contracte i no hi són a temps

El nou govern del Consell Comarcal del Baix Empordà (ERC-TxE-UPM) prendrà possessió, demà al vespre, de les noves competències un cop s’aprovi el cartipàs, en un ple extraordinari, i una de les primeres decisions que haurà de prendre és la pròrroga d’un any de les dues concessions en què se subdivideix el servei de menjadors escolars, en favor de l’empresa Càtering Vilanova. El govern sortint, de CiU i el PSC, ha deixat la qüestió sobre la taula, i el nou president, Joan Loureiro, argumentava ahir que “no hi ha temps material per convocar un nou concurs” i quedi adjudicat a temps per començar a servir menús a mitjan setembre.

Des de l’AMPA, Jordi Masferrer defensa que Ensenyament va donar llum verd aquesta primavera al retorn de la competència del menjador del Guillem de Montgrí al consistori, de manera que calia haver tret a concurs un lot només per a 24 de les 25 escoles de la zona nord del Baix Empordà, a partir de Mont-ras i Palafrugell, però sense el centre de Torroella.

Loureiro, en espera que la nova consellera de l’àrea d’Ensenyament, la regidora torroellenca d’UPM Roser Font, prengui possessió, es mostra partidari de no alterar la situació i esperar, en paral·lel, a “l’aprovació de la nova llei anunciada pel conseller Bargalló sobre la prestació dels menjadors escolars, a la tardor o a final d’any”.

Per Masferrer, la decisió seria “qüestió de voluntat”, mentre que el president del Consell alerta que “és impossible adjudicar a dit una concessió” en una escola amb un pes específic de demanda, que podria desencadenar un litigi per part de l’empresa si se li genera dèficit.

Per tot plegat, les negociacions en els pròxims dies sembla que seran intenses, per bé que Loureiro aposta per treballar per redissenyar el servei –a més del transport escolar– a partir d’un consell d’alcaldes a l’octubre, tot escoltant les aportacions i necessitats de cada territori en diàleg amb l’AMPA, l’Ajuntament de Torroella i el Departament d’Ensenyament.

Bargalló diu que invertiran a Verges i a Corçà quan hi hagi pressupost

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va refermar ahir: “La construcció de l’institut escola de Verges i la nova escola de Corçà són dos compromisos del govern, que es duran a terme quan tinguem disponibilitat pressupostària.” Ho va dir després de visitar l’ajuntament de Parlavà, on es va reunir amb l’alcalde, Quim Sabrià; el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, per tractar la planificació escolar de la zona. Bargalló, que també va visitar la llar d’infants de Parlavà, va explicar que durant la reunió havien tractat diversos aspectes de planificació que “s’han de proposar a tots els alcaldes de la zona, que seria el triangle entre Torroella, La Bisbal i Verges, per desmassificar per un cantó els centre de secundària més plens, com per reactivar les escoles rurals”. També va insistir que “a partir d’aquí s’haurà de reestructurar el mapa escolar d’aquest territori per poder fer aquesta oferta potent de secundària, però també una reactivació de l’escola rural” dins de l’Empordanet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona