Infraestructures i serveis

Figueres vol reforçar la Guàrdia Urbana amb vigilants

Es vol insistir en el compliment de les ordenances

Els vigilants municipals es podrien contractar amb el SOC

L’equip de govern de Figueres estudia complementar les tasques de la Guàrdia Urbana amb la creació d’un cos de vigilants municipals. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies l’alcaldessa, Agnès Lladó, assegura que estan treballant per reforçar l’actual plantilla del cos, que disposa de 70 efectius, i que ja han iniciat els tràmits per poder-ne incorporar set més l’any que ve.

Malgrat això, Lladó admet que el nombre d’agents no compleix la ràtio que hauria de tenir una ciutat de gairebé 47.000 habitants, i que calen noves mesures, una de la quals serien vigilants municipals que es podrien contractar a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i constituirien una figura de suport. L’objectiu és que ajudin els agents a fer un control més exhaustiu del compliment de les ordenances. En aquest sentit, l’alcaldessa assegura que també preveuen “reforçar des del punt de vista administratiu i jurídic” els serveis que s’encarreguen de cobrar les sancions quan hi ha una denúncia.

Problema d’incivisme

“La ciutat té un greu problema d’incivisme perquè les ordenances no es compleixen i hi ha una certa sensació d’impunitat, de ciutat sense llei”, assegura Lladó. Explica que la Guàrdia Urbana fa molt bé la seva feina i que ha tramitat moltes denúncies per incompliments però que moltes no s’han acabat tramitant. “Ens hem trobat aquesta situació i per això també tenim previst reforçar-ho des del punt de vista administratiu i jurídic”, afirma Lladó.

“Volem que les sancions arribi a bon port i s’executin”, insisteix.

Pel que fa a la sensació d’inseguretat, Lladó admet que és present a la ciutat, però diu que les estadístiques i les dades ho rebaten. “Estem a nivells semblants als d’altres ciutats”, assegura. En aquest sentit i consultada sobre la possibilitat de recuperar la figura de la policia de barri, diu que estan estudiant “la millor manera d’arribar a tot”, i admet que quan es va implementar fa anys va “funcionar molt bé”.

LA FRASE

La ciutat té un greu problema d’incivisme perquè les ordenances no es compleixen
Agnès Lladó
Alcaldessa de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona