Infraestructures i serveis

L’Espai Obert de Salt fa 4.000 atencions en un any i mig

És un servei municipal que ajuda les persones a buscar feina

Està situat al número 163 del carrer Major

Una instal·lació amb dotze ordinadors, connexió a internet, impressora i on es rep l’atenció i l’assessorament d’un tècnic de l’àrea d’ocupació. En essència, és el que es posa a disposició dels usuaris de l’Espai Obert de Salt, on s’ajuda les persones que estan en recerca activa de feina. Es tracta d’un servei municipal, ubicat als baixos del número 163 del carrer Major. Al llarg del 2018, a l’Espai Obert es van fer 2.624 atencions, i, durant el primer semestre d’aquest any, 1.387. Amb tot, cal destacar que Salt va registrar el juny una taxa de desocupació del 13,87%, la xifra més baixa dels darrers deu anys.

El regidor de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament, Toni Vidal, es mostra satisfet amb el funcionament de l’Espai Obert. Destaca que les persones que hi accedeixen “poden fer un pas més” a l’hora de buscar una sortida laboral. I és que, a banda de disposar del suport d’un tècnic de l’Espai Municipal d’Ocupació (EMO), hi ha casos en què els usuaris també posen en pràctica el que han après en les formacions que l’EMO imparteix. En aquest sentit, diversos dels tràmits o de les gestions que realitzen els assistents a l’Espai Obert són l’elaboració del currículum, la inscripció a portals d’ocupació, la localització d’ofertes de feina, la cerca d’informació d’empreses, la presentació de candidatures per aspirar a un treball o buscar detalls i dades sobre cursos.

Per poder inscriure’s al servei i obtenir el carnet cal adreçar-se presencialment a la seu de l’EMO, situat al número 164 del carrer Major. També es pot demanar informació trucant al 972 40 52 95 o enviant un correu a orientació.laboral@salt.cat. L’Espai Obert de Salt està operatiu de dilluns a divendres, de les 10 h a les 13 h, i la iniciativa és subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als Barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona