Infraestructures i serveis

societat

El port de Barcelona, bloquejat per la vaga de transportistes

Des de les sis del matí d’ahir, dimecres, un piquet informatiu de la vaga de transportistes de mercaderies va bloquejar els accessos al port de Barcelona per la Zona Franca. Tot i que l’acció no va afectar les terminals de creuers, es van formar llargues cues de vehicles a la ronda Litoral, es van crear problemes a la sortida d’autobusos, i es va complicar l’activitat empresarial. La vaga, que va ser convocada per la UGT i CCOO en el sector de mercaderies i logística de la província de Barcelona, té l’objectiu de reclamar l’aprovació del conveni col·lectiu del sector i de forçar una negociació que fa ja més de nou anys que està estancada. El seguiment de la vaga, que durava de les vuit del vespre de dimarts fins a la mateixa hora de dimecres, va ser “massiu”, segons va explicar CCOO, i va paralitzar l’activitat d’empreses com ara Amazon Martorelles i el Prat, UPS, Fedex o TNT; també va impossibilitar l’activitat de transport de mercaderies del CIM Vallès, el port de la Zona Franca i zona d’Abrera Mercadona, Lidl i altres distribuïdors.

En canvi, la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) va assegurar en un comunicat que la jornada de vaga “no va registrar un gran seguiment” i que als principals nuclis de transport s’hi va poder treballar “amb força normalitat i sense incidents”. Segons el responsable de política sectorial de la federació de serveis a la ciutadania de CCOO a Catalunya, Carlos Pellejero, l’objectiu de la vaga és “denunciar la intransigència” de les patronals, a les quals acusa d’endarrerir tant com poden les negociacions sota el pretext de la reforma laboral i amb litigis contra els empleats. A més, va denunciar que els salaris dels treballadors estiguin congelats des de l’inici de la crisi i que les patronals en condicionin l’augment a l’acceptació d’unes jornades laborals ordinàries de dilluns a diumenge, fet que defineix com “xantatge” als 15.000 treballadors que integren el sector a la demarcació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona