Infraestructures i serveis

Vint propostes veïnals a votació a Roses pel pressupost

S’hi recullen sobretot projectes de millora d’equipaments, locals, espais i serveis municipals

El soterrament de contenidors, la millora d’equipaments municipals (com ara Ca l’Anita, el teatre, el cementiri municipal o el pavelló), la instal·lació de vàters a les platges, fer una nova passera per a la riera Ginjolers, la creació d’un carril bici, o l’arranjament d’espais públics i voreres són algunes de les propostes que han arribat a la fase final del pressupost participatiu del 2020. La selecció d’aquests projectes s’ha dut a terme en el marc del fòrum ciutadà de priorització que es va fer a Ca l’Anita i en el qual van prendre part diversos veïns i veïnes. Després d’un debat i intercanvi d’opinions els participants van prioritzar vint projectes entre les 55 propostes que, prèviament, havien estat declarades vàlides pels serveis tècnics municipals. Els vint projectes escollits suposarien inversions previstes d’entre 4.000 i 300.000 euros, com a màxim. Aquest import màxim és la partida total que es dedicarà a projectes escollits pels veïns en el pressupost municipal del 2020.

El proper i darrer pas d’aquest procés participatiu a Roses serà la votació popular, que tindrà lloc del 3 al 18 de desembre. Podran votar, fent ús de la plataforma electrònica tudecideixesroses.cat , totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys. Al mateix portal web es poden veure detalladament les propostes finalistes.

En les fases anteriors s’havien presentat un total de 383 propostes (en la primera edició van ser 177). “Aquest increment demostra que quan la població té l’oportunitat de poder decidir s’implica i participa activament. Els veïns han col·laborat molt notablement en l’enviament de propostes –n’hem rebut al voltant de 400–, i segur que també hi haurà una molt bona participació en la votació final del desembre”, valora Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses.

LA DATA

03/12/19
S’iniciarà
el període de quinze dies de votació popular, última fase del pressupost participatiu del 2020.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona