Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Garrigàs es traslladarà a l’edifici polivalent 1 d’Octubre

L’alcaldessa, Pilar Bosch, explica que permetrà ser més eficients, millorar l’atenció als veïns i reagrupar serveis

El projecte té un cost de 125.464 euros

L’Ajuntament de Garrigàs deixarà l’actual ubicació al centre del poble per traslladar-se a la planta baixa de l’edifici 1 d’Octubre, situat a la zona d’equipaments. El centre 1 d’Octubre és un espai polivalent i multiserveis on actualment ja hi ha el centre sociocultural, el consultori mèdic i la llar, està situat al costat de l’escola, el centre cívic i la piscina. L’edifici està distribuït en dues plantes, amb una superfície útil de 416 m². Va ser construït en una primera fase l’any 2010 i finalitzat  l’any 2017 amb l’accessibilitat totalment resolta.

Accessibilitat i espai

El canvi d’ubicació de l’Ajuntament, avui situat en un edifici de tres plantes de reduïdes dimensions, pretén resoldre els problemes d’accessibilitat de l’actual consistori.

Entre les millores que aportarà aquest trasllat, en destaquen l’ampliació de la superfície útil destinada exclusivament a l’Ajuntament, de 120 m² a 195 m² i la proximitat del personal de l’Ajuntament a la zona d’equipaments, la qual cosa revertirà en una millor atenció a les necessitats de la ciutadania.

“És una oportunitat que volem aprofitar perquè només amb petites obres de redistribució interiors en aquest edifici hi haurà espai per a tothom, i serem més eficients per atendre la ciutadania perquè reagrupem serveis”, segons l’alcaldessa, Pilar Bosch.

En una reunió pública celebrada aquesta setmana passada, l’alcaldessa, el tinent d’alcalde Pere Serrano i l’arquitecte redactor del projecte, Albert Serrats, van poder explicar als veïns que les obres d’adaptació de l’edifici 1 d’Octubre per traslladar-hi l’Ajuntament tindran un cost de 125.464 euros, dels quals el 50% els aportarà la Diputació de Girona i la resta es finançarà amb fons propis de l’Ajuntament. La previsió és tenir les obres enllestides a finals d’aquest mateix any.

Pel que fa a l’actual edifici de l’Ajuntament, un cop s’hagi alliberat, Pilar Bosch explica que la intenció és obrir un procés participatiu perquè els veïns puguin fer propostes sobre quins nous usos s’hi podrà donar.

LES FRASES

Agrupem els diferents serveis en un mateix entorn i això ens ha de permetre millorar l’atenció als veïns i ser més eficients
Obrirem un projecte participatiu per definir l’ús que podem donar a l’edifici alliberat de l’actual Ajuntament
Pilar Bosch i Bech
Alcaldessa de garrigàs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona