Infraestructures i serveis

Bàscara torna a reclamar que es prohibeixi el pas de camions pel mig del poble

Amb l’estat d’alarma s’ha aixecat la restricció als vehicles pesants

L’alcalde avança que, si dilluns no es reverteix, hi ha veïns decidits a tallar el trànsit a l’N-II

“Si dilluns no s’atura el pas de camions, hi ha veïns decidits a tornar a tallar el trànsit de la carretera nacional o entorpir la circulació, com ja vam fer, amb un ús intensiu del pas de vianants”, diu l’alcalde, Narcís Saurina.

A Bàscara l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus ha portat un prejudici afegit a la població. Els camions de gran tonatge que des del 2013 estaven vetats en aquest tram de l’N-II i s’havien de desviar per l’autopista ara tornen a passar pel poble. A mitjans del mes de març, el Servei Català de Trànsit (SCT) va aixecar aquestes restriccions de vehicles pesants, per facilitar l’abastiment de “béns essencials”.

“Sempre ens han anat dient que això acabaria quan s’acabés l’estat d’alarma, que és aquest cap de setmana, però ara no ens comuniquen res; la gent ja en té prou”, hi afegeix l’alcalde.

Pendents del DOGC

Segons fonts del SCT consultades per aquest diari, la prohibició als camions de circular en aquest tram de l’N-II es tornarà a activar i s’està tramitant. Però el canvi no es farà automàticament el 21 de juny perquè s’aixequi l’estat d’alarma o perquè correspongui a un canvi de fase. El canvi es farà efectiu quan es publiqui al DOGC. Segons les mateixes fonts, és només qüestió d’alguns dies de tramitació i és una decisió d’àmbit català, tot i que s’ha de coordinar amb l’Estat pel tema de les bonificacions als transportistes. Mentrestant els camions poden anar-hi circulant.

“Tornem a estar com abans: soroll, cues de cotxes i camions tot el dia”, diu l’alcalde. En els últims mesos hi ha hagut dos accidents, topades sense més, però que porten mals records entre la població. A part, és l’estiu, la gent obre les finestres i es queixa, i reclamen que si s’acaba l’estat d’alarma també s’acabi aquesta excepció i puguin retrobar la tranquil·litat que tant els va costar aconseguir.

LA FRASE

Sempre ens havien dit que això acabaria quan acabés l’estat d’alarma, però no hi ha cap comunicat
Narcís Saurina
Alcalde de Bàscara

Els 79 dies de mobilització del 2013

El 31 de gener del 2013, després d’un accident de trànsit més, els veïns de Bàscara es van plantar i van tallar l’N-II. Però, a la diferència d’altres reaccions improvisades, l’endemà la mobilització no va desaparèixer; al contrari, la protesta es va anar estructurant amb una plataforma veïnal i els veïns van decidir tallar la carretera cada dia per reclamar que s’hi prohibís el pas de camions. Ho van fer durant 79 dies, muntant esmorzars populars i actuacions al mig de la carretera, fins que el 19 d’abril del 2013 les administracions catalana i estatal van acordar que els camions s’haurien de desviar cap a l’autopista (amb bonificacions), i tindrien vetat aquest tram de l’N-II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona