Infraestructures i serveis

Nou parades a terra per revitalitzar el mercat de Lloret

L’Ajuntament confia que l’espai alliberat permetrà fer-hi activitats de promoció

L’enderroc costa 12.000 euros

L’Ajuntament de Lloret de Mar ultima les obres de remodelació del mercat municipal amb l’enderroc de nou parades (de les 52 que hi havia). És el primer intent per revitalitzar l’equipament, al centre del poble, i que ha perdut pes amb el pas dels anys. L’enderroc de les parades permetrà guanyar un espai per fer-hi activitats de promoció, assenyala la regidora de Comerç, Lara Torres.

Les obres d’enderroc s’havien de fer al maig, però s’han endarrerit fins després de l’estiu a causa de la Covid-19. La inversió és de 12.000 euros i més endavant l’equip de govern hauria de fer-hi una intervenció de més pes. L’Ajuntament analitza l’estudi fet per l’Institut de Mercats de Barcelona sobre l’equipament.

La previsió és que, després de tretze dies tancat, el mercat municipal, amb només set negocis oberts, reobri dimecres. L’espai alliberat és d’uns 300 metres quadrats.

Despatxos i aules

A tocar del mercat municipal, hi ha l’antiga caserna de la policia local, desocupada des del 2015. L’Ajuntament hi traslladarà el Servei d’Ocupació Municipal (SOM), els serveis municipals de Promoció Econòmica i Comerç, i despatxos i aules de formació. “L’edifici tindrà un ús polivalent. Hi haurà una atenció específica a l’atenció a les empreses”, va dir la regidora en el ple de dilluns.

En la sessió plenària es va aprovar el projecte bàsic d’adequació de la caserna per 444.772,11 euros (incloent-hi l’IVA). Hi van votar a favor l’equip de govern –de Junts (6 regidors), ERC (3) i els quatre edils no adscrits– i el PSC (1). Lloret en Comú (2) i Força Lloret (1) hi van votar en contra, i Ciutadans (4) es va abstenir.

LA XIFRA

13
dies
estarà tancat el mercat. Els treballs van començar el 28 de setembre i l’equipament reobrirà dimecres.

Sis mil targetes ‘Compra a Lloret’

L’Ajuntament va iniciar fa uns dies una campanya per impulsar la compra a les botigues i comerços de Lloret. El consistori posarà a disposició dels veïns empadronats al poble 6.000 targetes Compra a Lloret, que es poden adquirir al Museu del Mar i utilitzar fins al 31 de desembre. La targeta moneder està subvencionada i n’hi ha una de 50 euros i una altra de 30. En la primera, el titular només en paga 30, mentre que en la segona en paga 20. L’Ajuntament subvenciona la resta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona