Serveis

Pineda ressituarà de manera provisional el pàrquing de camions del centre al polígon industrial

Vol destinar els terrenys actuals a l'escola de circ i a un aparcament de cotxes

L'aparcament de camions i autobusos que funciona des del 2001a tocar de la riera de Pineda de Mar ha generat constants queixes de sorolls i fums tant dels veïns com dels clients de l'hotel que hi ha al davant. L'espai és un punt controvertit del qual fa temps que es demana el trasllat sense èxit. La situació, però, sembla que canviarà en les properes setmanes si tira endavant la proposta del govern local. Segons va informar l'alcalde, Xavier Amor (PSC), l'objectiu és situar el pàrquing en un solar privat del polígon industrial Mas Roger. «És un espai de 14.000 m² a tocar de l'autopista, lluny d'habitatges i de possibles problemes amb el veïnat», assenyala l'alcalde. Amor avança que les negociacions per gestionar el nou espai es mantenen amb els actuals responsables de l'aparcament, l'associació de transportistes, que cobren una tarifa aproximada de 50 euros mensuals als seus socis perquè hi deixin el vehicle. «El principal obstacle és que condicionar el nou pàrquing costa uns 40.000 euros», assenyala Amor, que recorda que ja hi ha tres empreses interessades a posar els diners per aconseguir-ne la gestió. «La nostra aposta, però, continua sent l'associació», destaca. En qualsevol cas, els números seran els que marcaran el futur de l'equipament.

D'altra banda, el terreny del costat de la riera, però, no quedarà erm. L'alcalde explica que la intenció és situar-hi la vela de l'escola de circ perquè l'activitat de l'entitat El Circ Petit agafi embranzida després que el temporal de neu del març passat destrossés l'estructura que hi havia en la seva ubicació inicial, al camí de Can Martorell. A més, s'habilitarà un nou aparcament, però en aquest cas per a uns 200 cotxes.

Nou aparcament a Canet

El govern de Canet va aprovar en l'últim ple del mes de maig el condicionament de l'esplanada que hi ha a tocar de Sant Pol, al davant del centre comercial i de la platja, perquè funcioni com a aparcament de pagament. La decisió es basa en la intenció de facilitar la rotació de vehicles i ordenar un terreny on ara els cotxes s'hi aparquen sense cap ordre. És previst que el pàrquing es posi en marxa al juliol. L'horari de pagament ininterromput s'allargarà des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda. L'Ajuntament va aprovar una taxa que preveu una tarifa general de 3 euros diaris i una tarifa especial de temporada d'estiu, que s'allarga del 15 de juny al 15 de setembre, de 45 euros mensuals. La capacitat del nou aparcament és d'uns 200 vehicles i es contractaran tres persones com a vigilants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona