Infraestructures i serveis

Implanten la telegestió en el reg dels parcs i els jardins de Figueres

Permetrà controlar a distància els sistemes de reg, així com també la gestió telemàtica de comptadors d’aigua, fonts i hidrants, que permetrà estalviar

El sistema de telegestió de tot el sistema de reg urbà de Figueres s’està instal·lant amb l’objectiu de millorar l’eficiència i l’eficàcia d’aquestes tasques i millorar la sostenibilitat de la ciutat.

El control a distància de les xarxes de reg de parcs i zones enjardinades de Figueres és només una de les possibilitats que té el sistema de telegestió, que tindrà un cost total d’uns 200.000 euros. Quan estigui completament instal·lat, els serveis tècnics municipals podran gestionar a distància també altres elements lligats a la xarxa d’aigua de reg, com ara hidrant, comptadors d’aigua i fonts públiques.

Gràcies al programari i a un sistema de comunicacions híbrid, es pot controlar tota la xarxa de programadors i sensors, en temps real, i des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet (ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta). Alhora, el sistema incorpora sensors meteorològics que permeten optimitzar el reg en situacions meteorològiques adverses, i també, com a mesura de seguretat, s’instal·len equips de control del consum d’aigua de reg que permeten detectar fuites i aturar el reg de manera immediata.

La regidora de Serveis Urbans, Sònia Trilla, explica que la posada en marxa d’aquest sistema de telegestió comportarà “un estalvi d’aigua superior al 40%, un estalvi de recursos dedicats al manteniment de parcs i jardins i un augment del compromís envers el medi ambient i la nova cultura de l’aigua”.

LA XIFRA

200.000
euros
és el cost del sistema de telegestió del reg que s’està implantant actualment a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona