Serveis

El bus hospitalari de l'Alt Maresme, a la corda fluixa per un cost no assumible

El servei de bus urbà per connectar les poblacions de Malgrat, Santa Susanna, Palafolls i Tordera amb l'hospital Sant Jaume de Calella passa per uns moments difícils que fins i tot podrien acabar amb la seva desaparició. La iniciativa conjunta que es va prendre el 2006 entre els quatre municipis per facilitar l'accés de determinats col·lectius al centre hospitalari esdevé quatre anys després una despesa important i fixa que alguns ajuntaments fa temps que no poden pagar. Aquesta situació, afegida a uns moments de recessió de serveis municipals, ha posat sobre la taula dels quatre socis la necessitat d'optimitzar el servei o, en el pitjor dels casos, de suprimir-lo. Fonts municipals van explicar que en la darrera de les reunions amb la direcció general de Ports i Transports es va plantejar un pla de pagament esglaonat perquè la concessionària no es retiri del servei. La situació s'hauria de resoldre definitivament en les properes setmanes, perquè els municipis que sí que estan al dia del pagament argumenten que no es faran càrrec de més despeses extres.

L'ultimàtum es basa en el fet que hi ha un dels pobles que fa dos anys que no paga la seva part. En la mateixa reunió també es va parlar de reduir el nombre de viatges en funció de les hores en què hi puja més gent. Actualment, el bus hospitalari funciona de dilluns a divendres amb un total de vint-i-quatre viatges i els dissabtes en fa quatre d'anada i tornada a Calella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona