Serveis

CALDES D'ESTRAC

L'estafa de les factures de brossa

La presumpta estafa de l'empresa que recollia les escombraries podria superar els 400.000 euros

239.280 tones de més

La quantitat estafada presumptament per l'empresa que recollia la brossa creix i podria superar els 400.000 euros. Segons les dades de què disposa l'Ajuntament, facilitades des de la Planta de Tractament de Residus, durant els cinc primers mesos d'aquest any s'han recollit 131.160 tones de brossa, una xifra que contrasta amb les 179.240 que es van comptabilitzar l'any passat durant els mateixos mesos. Exactament, 239.280 tones de diferència.

Amb aquestes dades el govern municipal constata el que ja va denunciar el setembre del 2009 als jutjats: la presumpta estafa de l'empresa concessionària Mare Nostrum, a la qual va apartar del servei acusant-la de facturar-los brossa d'altres municipis, fins i tot de Barcelona. L'empresa que feia la recollida els últims quinze anys hauria arribat a facturar falsament, segons el govern de Caldes, un 42% més de quilos de brossa per habitant que a la resta de la comarca. Segons el resum que envia el consorci als ajuntaments, l'any 1995 la mitjana de recollida de brossa a Caldes era de 2,72 quilos per habitant i dia, mentre que el del conjunt del Maresme només era de 1,53 quilos.

El govern municipal de CiU critica la mala gestió dels mandats anteriors, que no s'haurien adonat de les tones facturades de més. Es lamenta que durant anys, en proporció del nombre d'habitants, Caldes hagués hagut de pagar més que altres municipis i que ningú sospités que les coses no s'estaven fent bé.

L'orgànica de franc

CiU ha manifestat que la detecció de la presumpta estafa permetrà al municipi afrontar la recollida de la fracció orgànica sense que això repercuteixi en el rebut de les escombraries. Des de l'oposició, el PSC manifesta que els números no quadren, perquè ja es preveu un increment en el pressupost d'aquest any de 70.000 euros pel que fa al servei de la brossa, que segons diuen és l'import que costaria la implantació de la fracció orgànica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona