Infraestructures i serveis

transports

ILSA té els primers trens d’alta velocitat per operar a final del 2022

Els primers trens d’ILSA, el tercer operador que circularà per corredor d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid, ja estan enllestits i està previst que el servei es posi en marxa durant el segon semestre de l’any vinent.

Els trens viatjaran des d’Itàlia i, un cop arribin, començaran el període de proves per a la seva homologació. El primer arribarà a final d’agost, i el segon i el tercer ho faran al setembre i al desembre. La companyia ha invertit 1.000 milions d’euros en la flota de nous trens de darrera generació del model ETR1000, que, segons ILSA, és el tren més ràpid, sostenible i silenciós d’Europa. Tenen una llargada de 200 metres, capacitat per a fins 467 passatgers i poden arribar als 360 quilòmetres per hora de velocitat comercial. El seu impacte ambiental serà de 28 grams de CO2 per passatger i quilòmetre i el 95% dels materials amb què s’han construït són reciclables.

ILSA està participada per accionistes d’Air Nostrum i Trenitalia. Un cop comenci a operar, tindrà el 30% del mercat estatal de l’alta velocitat, liberalitzat des del desembre passat. S’estrenarà connectant en una primera fase Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Alacant, Còrdova i Màlaga. Un cop completada aquesta primera etapa, preveu obrir noves rutes i, a mitjà termini, explorar la internacionalització del servei al continent europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona