Serveis

mobilitat

Bicicamp dissenya els primers itineraris urbans per a bicicletes a Reus

El projecte, que es podria presentar en breu, també preveu la creació de xarxes interurbanes per a ciclistes a tot el Baix Camp

Sensibilitzar la ciutadania sobre l'ús de la bicicleta és l'objectiu que s'ha imposat l'associació Bicicamp, que ja fa mesos que treballa conjuntament amb l'Ajuntament de Reus per crear vies segures de circulació per als usuaris d'aquest mitjà de transport per dins la ciutat. El president de l'entitat, Josep Maria Galofre, va explicar com per definir els recorreguts que s'acabaran marcant s'ha dividit la ciutat en diferents diàmetres. La idea és anar creant itineraris i ajuntar radis que es tanquin cap al centre. El projecte s'hauria de presentar en breu i tot i que de moment encara no s'ha revelat el nombre d'itineraris ni tampoc el recorregut que descriuran, s'estaria estudiant la manera com facilitar la circulació pel tomb de ravals.

Galofre va reconèixer que la circulació de bicicletes per la ciutat és ara un “desordre”. Per això, Bicicamp vol “que la gent tingui més coratge per treure les bicis al carrer”, i per això cal donar a conèixer el projecte a la ciutadania: “No pretenem aconseguir que tota la ciutat estigui plena de carril bici, però cal posar les mesures oportunes.”

Circuits interurbans

D'altra banda, Bicicamp vol ampliar la seva activitat fora de Reus i ja pensa a crear xarxes de carril bici interurbanes. En aquest sentit es vol començar a treballar a l'àrea que pertoca al Baix Camp. Així, la comarca es divideix en el que anomenen vies blaves (les que toquen a la costa, com Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Miami Platja), la zona d'entorn (Riudoms i Castellvell del Camp) i la de muntanya (Alforja i Prades). La intenció de BiciCamp és que els camins estiguin ben senyalitzats ja que “n'hi ha que diuen el nom del camí però no on va a parar”. Es començarien a senyalitzar un parell de camins a tocar de la costa però l'objectiu és definir-ne, en total, una desena, que s'anirien concretant més endavant.

LA FRASE

No pretenem aconseguir que tota la ciutat estigui plena de carril bici, però cal posar les mesures oportunes
Josep Maria Galofre
president de bicicamp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona