Serveis

Vilafranca del penedès

El govern local assajarà el 2011 la recollida porta a porta

L'informe que es va fer recomana iniciar el pla pilot pel Centre Vila perquè “reuneix les condicions”

L'aplicació del pla pilot obligarà a retirar els contenidors de la zona i crear àrees d'emergència

Vilafranca es podria convertir en el municipi més gran de Catalunya, dels pobles i ciutats que ja ho fan, que aplica la recollida selectiva porta a porta. El govern local (CiU) té la intenció d'iniciar l'any que ve un pla pilot per aplicar en un dels barris “compactes” aquest model de recollida de les escombraries i valorar els costos reals de la implantació a tot el municipi. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va confirmar ahir “la intenció de començar l'any que ve en algunes zones, on sigui econòmicament més rendible” i va apuntar que el govern està dissenyant un pla de comunicació per explicar en els propers mesos la iniciativa a la ciutadania, “que suposarà canvis importants”. Un d'aquests canvis serà la desaparició dels contenidors de la zona on es farà el pla pilot i la creació d'àrees d'emergència fora d'aquest espai. “Hi haurà menys contenidors, però seran més grans”, diu.

Els més satisfets per la proposta que s'ha donat a conèixer durant la negociació de les taxes i del pressupost per l'any que ve són els grups municipals de la CUP i ICV, que van demanar el 2007 l'estudi d'aquesta modalitat de recollida i dels seus costos. Tot i així, el portaveu de la CUP, Xavier Navarro, es va queixar ahir que encara a hores d'ara el govern no hagi fet passos per implantar-lo. L'alcalde va evitar ahir donar a conèixer la zona on es farà el pla pilot tot i que l'informe que es va encarregar a una consultora perquè avalués la implantació del model recomana fer-ho al Centre Vila perquè en alguns carrers d'aquesta zona ara ja se segueix un model de recollida porta a porta. La diferència estaria en què a partir de l'aplicació del pla pilot els veïns del Centre Vila deixarien les escombraries a la porta de casa per fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre, i rebuig, el dia marcat per a la recollida de cada part, com s'aplica des de fa cinc anys a Sant Sadurní d'Anoia, el primer municipi que va implantar el model a la comarca. Temps després s'hi va afegir Olèrdola.

El portaveu d'ICV a Vilafranca, Bernat Villarroya, va celebrar ahir també l'aposta perquè el seu grup la reclama “des del 2007” però troba “greu” el fet que s'hagin passat informes de l'estudi que es va encarregar a una consultora per avaluar els costos i com aplicar la recollida a la ciutat i “s'hagi entregat només a alguns partits”. La CUP nega que hagi rebut l'informe. Villarroya va expressar aquesta queixa en el ple de dimarts. Durant la sessió, el portaveu del govern, Aureli Ruiz, va reconèixer que la recaptació de la taxa de la brossa dóna uns ingressos de 3 milions d'euros i que amb la recaptació es cobreix el 90% del cost. Els partits han expressat la seva voluntat d'analitzar els sobrecostos que representaria el nou model. “Potser ens trobem amb una sorpresa”, deia ahir l'alcalde.

LA FRASE

La intenció és començar l'any que ve en algunes zones on sigui econòmicament rendible
Pere Regull
Alcalde de Vilafranca del Penedès

LA XIFRA

3
són els milions
que es recapten amb la taxa de la brossa a Vilafranca. Cobreixen un 90% del seu cost real


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona