Renfe abonarà el bitllet per retards de 30 minuts però els usuaris volen rebaixar-ho a un quart d'hora

La companyia també es compromet a intentar adaptar-se als horaris laborals

El sistema de devolució exprés s'implantaria igual que es fa a les línies de rodalies, i que compensa més els usuaris que no pas les condicions normals del bitllet. Renfe va oferir en la reunió retornar el preu del bitllet en cas que hi hagi retards de més de 30 minuts ocasionats per les obres del TAV, però la plataforma no s'hi va mostrar d'acord, ja que considera que amb els nous horaris –que han allargat el temps de viatge per les obres a l'entrada de Barcelona– aquest temps no pot ser superior a 15 minuts, i vol la devolució en qualsevol retard, sigui pel concepte que sigui. Les condicions finals en què quedarà aquest acord es negociaran en una propera reunió. La devolució exprés també farà modificar els abonaments mensuals, que passaran a ser de 30 dies naturals, i no d'un mes determinat com fins ara. Això permetrà que aquests usuaris també es puguin beneficiar de l 'abonament de bitllets.

D'altra banda, Renfe també es va comprometre a estudiar com millorar els horaris dels trens de primera hora del matí, de manera que es puguin adaptar a l'horari laboral i que no arribin amb retard quan coincideixen amb un tren de rodalies. Renfe, però, va explicar que aquest punt «serà complicat». Pel que fa a la reducció del preu del bitllet i a permetre una major durada dels abonaments de 10 viatges, la companyia va insistir que en aquests punts no hi podia fer res.

Finalment, la companyia també va anunciar que a partir del setembre es començaran a incorporar els primers dels 18 nous trens –que milloraran la informació als usuaris–, i que en uns mesos funcionaran les màquines de venda de bitllets.

Una altra reunió al juny

Tant Renfe com la plataforma van acordar tornar-se a reunir a principis de juny, per consensuar les condicions de la devolució exprés i avançar en altres punts. Albert Orriols, de la plataforma, es va mostrar satisfet de la reunió d'ahir: «Aquesta ha estat la primera reunió en què han portat solucions, i en què han vingut amb més bona predisposició.» Ara la plataforma consultarà amb els seus membres els propers passos a seguir, però si no hi ha res de nou es mantindrà la protesta amb mocadors prevista per cada dilluns, que ha de començar dilluns vinent. En la reunió d'ahir hi havia tres representants de la plataforma, dos directius de Renfe, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona