Serveis

infraestructures

ICV interroga Recoder per la millora del tren

Pregunta sobre els nous models que no han vingut i l'augment previst de freqüències

La diputada tarragonina d'ICV Hortènsia Grau va interrogar ahir, en la comissió de Territori del Parlament, el conseller Lluís Recoder per les intencions de l'executiu sobre l'aplicació del pla de transport de viatgers de Catalunya, aprovat el gener del 2009 i que preveia millores en el servei de regionals a la demarcació de Tarragona, com la renovació de la flota, l'augment de freqüències a totes les estacions i la millora de la informació i venda de bitllets. “A Valls hi ha un servei horrorós, i l'Euromed s'havia d'aturar a l'Aldea i tampoc s'ha complert”, exemplifica la diputada, que lamenta la “profunda desigualtat i injustícia social” que han generat les grans inversions en el TAV. “Amb obres no gaire cares a les infraestructures actuals –també proposa reobrir la línia Reus-Roda per a la xarxa de Rodalies, millores en estacions i fer-ne de noves a Creixell o Bellissens– podríem tenir uns serveis molt millors”, reflexiona.

Després que al juny s'anunciés la incorporació dels models 449 (elèctric) i 599 (dièsel) als corredors de Reus i Tortosa, Grau denuncia que el canvi no s'ha fet, quan “a Catalunya ja n'han arribat 20, sis dels quals a Girona”. Els nous trens són més llargs, més còmodes, també per a persones amb discapacitat, i poden arribar a 160 km/h (20 més que ara), un fet que segons ella pot reduir en 17 minuts el viatge entre Tarragona i Barcelona. “No pot ser que al nord estigui tot en servei i al sud no”, lamenta, mentre recorda que “el govern té competències en gestió, i ho pot negociar amb Renfe”. ICV ja ha avisat que la qüestió ferroviària serà el seu “cavall de batalla” aquesta legislatura, i ara confia poder dur propostes de resolució en aquest sentit a l'aprovació del ple del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona