Serveis

infraestructures i serveis

Els pantans guanyen 23 hm³ amb la pluja del darrer mes

Les reserves del sistema Ter-Llobregat se situen en un 85%, cosa que garanteix aigua d'abastament per a l'àrea metropolitana fins a la primavera que ve

Susqueda i la Baells superen el 90%

L'onada primaveral de pluges ja es nota als embassaments de les conques interiors de Catalunya, que han guanyat 23 hectòmetres cúbics en un mes, després de tres mesos de sequera meteorològica general. Els pantans dels rius Ter, Llobregat, Muga, Foix, Siurana i Riudecanyes han arribat al 85% de la seva capacitat –han emmagatzemat 591 hm³–, segons les dades recollides fins ahir per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El sistema Ter-Llobregat, que abasta l'àrea metropolitana de Barcelona, ha recollit 21 dels 23 hm³, tenint en compte que el principal embassament d'aquestes conques, Susqueda, n'ha guanyat 11. Aquest pantà se situa al 94% de les seves reserves, quan fa un mes no arribava al 90%. Amb 523 hm³, el sistema que inclou Susqueda, Sau, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç té garantit el subministrament de les demandes ordinàries de l'àrea metropolitana durant tretze mesos, fins a la primavera de l'any vinent. Tots els embassaments milloren la seva situació, però sobretot el de Riudecanyes, que fa un mes estava al 28% de la seva capacitat i avui ja ha doblat les reserves fins a situar-les en el 64% –també cal dir que és el més petit després del de Foix.

Tot i que la sequera meteorològica de l'any passat no va arribar a posar en risc les reserves del sistema Ter-Llobregat, la manca de precipitacions d'aquest hivern començava a preocupar, a l'expectativa del comportament de la primavera. Al final s'han confirmat les previsions de primavera plujosa que ha fet l'agència meteorològica nord-americana NOAA, que el Servei Meteorològic de Catalunya usa com a referència.

LA XIFRA

523
hectòmetres cúbics
tenen en reserva els pantans del sistema Ter-Llobregat, que garanteixen aigua per un any.

Fuita d'aigua en una bassa de reg d'Alcarràs

A la bassa de reg del Reguer del Cap d'Alcarràs (Segrià) es va esfondrar ahir una part d'un mur de contenció, fet que va provocar una gran fuita d'aigua que va obligar a evacuar de manera preventiva tres cases i una granja de vedells, però no hi va haver danys personals. L'aigua va inundar finques agrícoles i camins i va esfondrar dos petits ponts. El sinistre no va afectar cap carretera ni el polígon situat a la vora, segons els Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona