Serveis

serveis

La distància al contenidor fixa la taxa de deixalles a Molló

És la compensació per la instal·lació de compactadors i la reducció del nombre de receptacles

Els veïns de la majoria dels vuit nuclis s'hauran de desplaçar a Molló o a Espinavell

Tothom paga deixalles a Molló, però no tothom paga la mateixa quantitat. No és pas que l'Ajuntament vulgui discriminar ningú. Tot al contrari, vol compensar els veïns que tenen els contenidors més lluny de casa. Els contribuents de Molló, doncs, pagaran la taxa de deixalles del 2013 en funció de la distància que hi ha entre casa seva i el contenidor més proper. Per entendre bé l'aplicació d'aquesta mesura cal tenir en compte que el municipi de Molló té 8 nuclis de població i que estan molt disseminats. I, a més, a partir del gener del 2013, l'Ajuntament ha decidit canviar el sistema de recollida per estalviar.

Així, té previst substituir els actuals contenidors, els típics de la majoria de municipis del país, per uns compactadors. Això fa que es redueixi dràsticament el nombre de receptacles que calen i, per tant, s'incrementa la distància de la majoria dels veïns fins als contenidors.

L'alcalde, Josep Coma (CiU), ha explicat que els compactadors s'instal·laran als nuclis de Molló i d'Espinavell. Hi ha afegit que la compensació en funció de la distància als dos punts serà en forma de bonificació. Així, per exemple, els veïns de Moixons, que són els que viuen a més distància d'on hi haurà els nous contenidors, tindran una bonificació del 50 per cent del cost de la taxa de deixalles. Per als del veïnat de Ginestosa, que hi estaran una mica més a prop, serà del 30 per cent. L'Ajuntament manté el mateix preu de la taxa i no hi repercuteix l'increment de l'IVA. Tot plegat ho recullen les noves ordenances pel 2013, aprovades en l'últim ple.

El consistori també ha aprovat un pressupost de 422.381 euros per l'any vinent, un 4 per cent superior a l'actual. Preveu una partida de 22.000 euros –correspon a l'aportació anual de la Diputació– per a inversions, tot i que no s'han concretat quines.

LA FRASE

Ens va semblar que calia compensar els veïns pel cost dels desplaçaments i per les molèsties
Josep Coma
alcalde de molló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona