L'ATM posa en servei una nova targeta de bus especial per als menors fins a 12 anys

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat(ATM) de l'àrea urbana de Girona va anunciar ahir la creació d'una nova targeta, la T-12, destinada als nens i nenes d'entre 4 i 12 anys. Aquesta targeta permetrà utilitzar tots els autobusos de l'àrea urbana de manera il·limitada durant 16 mesos, i costarà 35 euros, que s'hauran de pagar al moment en què s'emeti la targeta, que es podrà adquirir als ajuntaments o als consells comarcals de la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany. Es calcula que la mesura beneficiarà uns 25.000 nens i nenes dels 47 municipis que actualment formen part de la integració tarifària, a la qual recentment s'ha afegit Sant Aniol de Finestres. De fet, ara fa un any que va començar aquesta integració, que permet alternar diferents línies de bus amb una sola targeta, i la previsió és ampliar aquest servei a tota la comarca de la Selva i el Pla de l'Estany, on encara hi ha alguns municipis que no en formen part, com Blanes, Lloret, Sant Hilari, Arbúcies, Serinyà o Vilademuls. De fet, pel secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, l'objectiu és ampliar la integració a totes les línies del país, i la coordinació horària amb els trens.

Augment del nombre de viatgers

En l'últim any, i coincidint amb la posada en servei de la integració tarifària, el nombre d'usuaris de l'ATM ha crescut un 9,5%, entre el juny de l'any passat i aquest mes de maig, passant dels gairebé 5,4 als 5,9 milions de viatgers. Això representa una mitjana de 1.400 viatgers nous al dia. De les diverses targetes que hi ha a l'abast, la més utilitzada és la T-10/30, que permet fer 10 viatges en un mes. En total, s'han venut gairebé 5.000 targetes, i s'han fet unes 10.100 recàrregues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona