Les Roquetes estrenarà un mercat municipal valorat en 6 milions el 2010

L'edifici tindrà un supermercat, que haurà de pagar la construcció del nou equipament

El nou mercat de les Roquetes serà un edifici «modern i funcional», segons va explicar la regidora de Desenvolupament Urbà, Abigaíl Garrido, en una roda de premsa, dimecres. L'equipament estarà situat a la nova zona de creixement urbanístic de les Roquetes, entre el carrer Roger de Flor, el carrer d'Eugeni d'Ors i la ronda de la Masia Nova, en una zona molt propera a la rambla del Garraf i de l'entrada principal de les Roquetes. Actualment, el solar serveix com a aparcament municipal.

L'edifici del mercat tindrà una superfície total de 6.700 metres quadrats, distribuïts en tres plantes; al subterrani hi haurà els aparcaments, les cambres frigorífiques i els magatzems; a la planta baixa, les parades, una cafeteria, una sala polivalent i una zona de càrrega i descàrrega, i a la planta superior, el supermercat.

L'operació tindrà un «cost zero» per al municipi, tenint en compte que serà l'empresa propietària del supermercat la que haurà de costejar la construcció de l'edifici. Entre tres i quatre operadors ja s'han interessat pel projecte, segons van explicar l'alcalde, Josep Antoni Blanco, i la regidora Abigaíl Garrido.

El govern local (PSC i ICV) posarà en marxa la tramitació de l'edifici en el proper ple municipal, el 21 de juliol, amb la declaració de l'establiment del servei del mercat. Al setembre s'aprovarà el plec de condicions perquè puguin presentar-se les empreses que vulguin explotar el supermercat de l'edifici. L'adjudicació a un operador es farà abans que acabi l'any, amb la intenció que les obres comencin el gener del 2010. La construcció durarà entre set i vuit mesos, segons les previsions del govern.

Més dinamització i llocs de treball

La dinamització del comerç de les Roquetes i la creació de nous llocs de treball són dues de les fites que persegueix el projecte del mercat, segons la regidoria de Desenvolupament Urbà. Garrido va destacar el fet que el comerç del voltant «també resultarà beneficiat» amb aquesta iniciativa municipal, i que el projecte arriba «en un moment important», en referència a la crisi. L'alcalde va referir-se a la «fuita de compradors» que té les Roquetes, un hàbit contra el qual el nou mercat també lluitarà. Segons Blanco, aquest nou servei contribuirà «a la cohesió», a generar «espais de convivència», i a impulsar la «interrelació entre l'activitat econòmica i la social». A diferència de les Roquetes, Ribes no disposarà de cap mercat municipal «ni curt ni a mitjà termini», segons l'alcalde. En aquest sentit, Blanco indica que «els hàbits de compra són diferents» als dos nuclis; l'alcalde també recorda que si bé el pla general havia fet una reserva per a la construcció d'un mercat a Ribes, aquest terreny –situat al final del carrer Onze de Setembre– s'utilitzarà finalment per construir el nou centre bàsic de salut del nucli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona