Tallen quatre hores per una avaria la línia del cremallera de Núria i afecta 300 usuaris

Un tren va perdre càrrega a l'interior del túnel del Roc del Dui

Més que una avaria mecànica, al tren cremallera hi haver un desplaçament de part de la càrrega que transportava. En concret, el tren va perdre part del material transportat, entre el qual hi havia una furgoneta que va quedar en part a fora de la plataforma-remolc. L'incident es va produir a l'interior del nou túnel del Roc del Dui i va obligar a tallar la línia del cremallera entre Ribes de Freser i la vall de Núria fins que no es va poder enretirar la unitat afectada.

Es dóna la casualitat, que l'avaria va ser doble ja que l'altra unitat que es va desplaçar fins al lloc dels fets per remolcar la primera va tenir una avaria elèctrica, que es va haver de solucionar perquè pogués fer la feina.

La línia es va tallar entre les deu i deu minuts del matí i dos quarts de dues de la tarda. Tot i això, no va ser necessària cap evacuació de passatgers perquè el tren cremallera afectat era únicament de càrrega i no duia cap passatger. Sí que es van haver de suspendre vuit viatges, quatre de pujada i quatre de baixada, cosa que va deixar temporalment sense transport un total de tres-centes persones, que volien accedir o marxar del complex turístic i religiós de la vall de Núria.

Després d'enretirar la unitat afectada, el servei del cremallera es va reprendre amb total normalitat.

El nombre més elevat de visitants es va registrar durant el cap de setmana.

A dins del túnel

Es dóna la casualitat que en relativament pocs dies, el flamant túnel del Roc del Dui ha estat l'escenari d'avaries del cremallera. El 4 de juliol passat, una unitat del tren es va quedar aturat a l'interior d'aquest túnel a causa d'una avaria mecànica. A l'exterior s'estava produint una tempesta considerable. En aquesta ocasió, es tractava d'un viatge comercial i el cremallera estava ple de gom a gom. Els passatgers van haver d'esperar a dins del tren mitja hora fins que no va arribar l'altra unitat des de Queralbs per traslladar-los fins a aquest poble i fins a Ribes de Freser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona