Serveis

Torroella de Fluvià tindrà un cementiri de cendres humanes

La comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat el projecte per fer un cementiri de cendres humanes a un terreny rural del terme municipal

Dijous passat la comissió d'Urbanisme de Girona va donar llum verd al projecte per crear un cementiri de cendres humanes a Torroella de Fluvià. Aquesta iniciativa privada l'ha impulsada l'empresa Season Inverstors SL, a Besalú. El promotor té previst que aquest cementiri es faci en un turó de 6,16 hectàrees, a uns 800 metres del nucli urbà de Sant Tomàs de Fluvià, dins el terme municipal de Torroella. Aquest terrenys privats estan catalogats com a sòl no urbanitzable.

El projecte va arrencar al mes d'octubre, quan l'Ajuntament de Torroella va publicar l'edicte d'informació pública, i al llarg d'un mes d'exposició no va rebre cap al·legació. El següent pas, segons explica l'alcalde de la població, Pere Moradell, és que, un cop fets els tràmits urbanístics corresponents –que inclouen diversos informes–, l'empresa haurà de presentar el projecte executiu i d'activitat a l'Ajuntament.

El promotor de la iniciativa proposa convertir aquesta zona arbrada en un cementiri de cendres en què, els que ho vulguin, podran adquirir una parcel·la per dipositar-hi les restes en urnes biodegradables. Segons hi ha afegit l'alcalde, no tindrà un gran impacte mediambiental. Per la seva part, en l'Ajuntament van demanar els informes necessaris per tirar endavant el projecte i no n'hi va haver cap de desfavorable ambientalment, ni tampoc de possibles filtracions en aigües freàtiques. El cap de servei d'Urbanisme de Girona, Jordi Domènech, va explicar que no suposarà fer obres ni alterar l'espai. En tot cas, l'únic que es preveu fer és un tancat i alguna adequació de la vegetació.

El de Torroella de Fluvià no serà l'únic espai que es dedicarà a aquest ús. En el cementiri de Collserola de Barcelona hi ha en funcionament el Bosc de les Cendres, un espai on els usuaris poden espargir les cendres.

LA XIFRA

6,16
hectàrees
és el terreny que ocuparà el cementiri de cendres humanes de Torroella de Fluvià.

LA FRASE

El projecte no tindrà un gran impacte mediambiental
Pere Moradell
alcalde de torroella de fluvià

Projecte frustrat a la vall d'Escales

L'Ajuntament de Montagut i Oix va denegar el 2008 un projecte presentat per l'associació La sala per tal de fer un cementiri privat de cendres a la vall d'Escales. Després de la polèmica que va generar la proposta, l'associació promotora va decidir no tirar-lo endavant. La proposta consistia a crear un espai al marge esquerre de la riera d'Escales, a Oix, per tal de dipositar-hi les cendres perquè aquelles persones interessades hi poguessin comprar una parcel·la, de propietat durant cent anys. Per localitzar el lloc de les cendres es posaria una estaca amb localització a través de GPS. Malgrat que els promotors van assegurar que l'impacte en l'entorn seria gairebé nul, entitats locals i comarcals hi van fer campanya en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona