Serveis

Preocupació perquè Adif vol tancar la base de manteniment a Ripoll

La idea és traslladar la quinzena de treballadors a la base de Vic i que treballin des d'allà

L'alcalde tem que hi hagi poca capacitat de resposta

La línia de tren Barcelona-Puigcerdà continua rebent males notícies. Ara ha tocat el torn a Ripoll. L'alcalde, Jordi Munell, s'ha queixat de la intenció que té Adif de tancar la base de manteniment que la línia té a Ripoll i traslladar la quinzena d'empleats que actualment hi treballen a la base de Vic, des d'on es farien càrrec del manteniment del tram nord de la línia. Munell creu que això comportarà que a l'hora de respondre a una actuació d'emergència tot sigui “molt més lent”, i també diu que “es descuidarà el manteniment del dia a dia”.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, assenyala el fet que la línia de tren de Ripoll a Puigcerdà –ja per si mateixa amb molt mala fama pel seu mal servei i mal estat– és de muntanya i transpirinenca, “i això vol dir que necessita delicadesa i sensibilitat en el dia a dia”. Segons diu, constantment “hi creixen arbres i matolls i també cauen pedres a la via de forma habitual”. Per tot plegat, Munell considera que si aquest dia a dia es limita només a actuacions d'emergència “tindrem el tren parat un dia sí i l'altre també”. Per l'alcalde de Ripoll, aquesta decisió d'Adif “és un pas clarament enrere, en cap cas endavant, en la millora de la línia que sempre estan prometent”. També aprofita per reclamar, una vegada més, el traspàs de la línia de Barcelona-Puigcerdà a la Generalitat. “A la comarca tenim l'exemple del cremallera de Vall de Núria, que ja pot nevar, ploure o el que sigui que el tren funciona”, diu Munell, “a diferència d'aquesta línia, en què cauen quatre gotes o fa vent i ja hi ha incidències”. Munell fa referència clarament als problemes que hi va haver aquest cap de setmana passat amb el tren a causa del vent que va bufar a la zona del Ripollès. Els arbres que van caure a sobre la via i la catenària van fer que el trajecte fins a Barcelona durés sis hores, ja que un tram es va haver de fer amb autocar.

LA XIFRA

1
base de manteniment
hi ha actualment a la comarca del Ripollès i està situada a la capital comarcal.

Més capacitat de resposta des de Vic

Adif ha confirmat que a sobre la taula hi ha un pla per aprofitar recursos per millorar l'atenció que es dóna a les bases de manteniment, en què es preveu el trasllat a la base de Vic de la quinzena de treballadors que són a la base de Ripoll. Tot i això, asseguren que no hi ha cap data d'implantació d'aquest nou sistema, “perquè abans hem de parlar amb els representants dels treballadors i consensuar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona