Serveis

Un nou sender d'est a oest travessarà Caldes

L'estació de tren serà el punt d'inici d'un camí per a vianants i ciclistes

Un sender per a ciclistes i vianants unirà el mes que ve l'estació de tren de Caldes de Malavella amb la Ruta del Carrilet, que va d'Olot a Sant Feliu de Guíxols, i la Via Augusta (o camí ral), a l'altura de la Creu de la mà, a tocar de la PGA Golf. L'estació serà punt d'inici i de sortida d'un camí que, entre les dues rutes, tindrà 14 quilòmetres de distància.

El sender serà exclusiu per a ciclistes i vianants en la majoria de trams, però en algun cas serà compartit amb vehicles a motor. A part del nucli urbà, el camí també passarà per Aigües Bones i pel recinte del golf.

Els treballs que s'estan fent consisteixen en la neteja de boscos, l'adequació de camins (incloent-hi travesseres de fusta per consolidar el ferm i marcar els marges) i la instal·lació de baranes de fusta de protecció a tocar de les rieres.

Semàfor al túnel

Pel que fa a la senyalització, s'instal·larà un semàfor a cada extrem del túnel que passa per sota de la via del tren, al carrer Ponent. Hi haurà polsadors que permetran als ciclistes i vianants posar el semàfor en vermell. La senyalització, que hauria d'estar completada a l'abril, inclourà tres pantalles LED i aplicacions per a telèfon mòbil, segons detalla l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CiU).

La inversió total serà de 189.180,27 euros (130.737,57 euros de les obres i 58.442,70 de la senyalització), finançada pel pla europeu Feder. El batlle assenyala que el sender ajudarà a promoure l'activitat turística i explica que treballaran perquè els viatgers del nou sender tinguin descomptes en els centres termals de la vila.

L'Ajuntament també vol senyalitzar millor els accessos fins als balnearis caldencs. Això implica “no pas millorar la senyalització a l'entrada del poble, sinó fer-ho a l'A-2 (l'N-II desdoblada) i l'AP-7”, assegura. La setmana passada, Balliu va participar en la reunió del Consorci de les Viles Termals a Caldes, en què també són els ajuntaments de Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Sant Climent Sescebes. Segons la web del consorci, que volen renovar, hi ha nou municipis catalans adherits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona