Serveis

La rectoria vella de Serra de Daró acollirà el consultori

Les obres de rehabilitació i adequació de la planta baixa de l'edifici ja han començat, amb el reforç dels fonaments

Abans de final d'any, les visites mèdiques ja s'haurien de fer a la planta baixa

La rectoria vella de Serra de Daró, adquirida pel consistori al Bisbat de Girona, l'abril del 2011, tindrà abans de final d'any el primer ús públic, amb la instal·lació del consultori mèdic. En la primera fase, que va iniciar-se el mes de maig passat, s'estan reforçant els fonaments de l'edificació per guanyar seguretat i poder garantir que tota la distribució interior posterior sigui ferma i consistent. Posteriorment, quan l'assentament estigui finalitzat, s'iniciarà la fase d'habilitació del nou consultori mèdic, que quedarà definitivament situat a la planta baixa de la rectoria.

Les obres estan en mans de l'empresa Construccions Narcís Matas i van ser adjudicades per un preu de 126.934 euros amb l'IVA inclòs. L'empresa vencedora del concurs va superar les propostes fetes per tres empreses més que, com la guanyadora, havien estat convidades a presentar-se al concurs públic.

Aquesta fase de les obres es finançarà amb una aportació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) de 70.000 euros, una subvenció PEIS de la Diputació de Girona de 20.176 euros i una subvenció de cooperació de la Diputació de 23.114 euros més. La quantitat que aportaran les arques municipals serà de 15.645 euros. Aquesta és la segona intervenció que es fa a l'edifici, perquè ja es va consolidar el teulat, que es trobava en molt mal estat. A continuació, vindran les altres fases de rehabilitació de l'edifici, que s'aniran duent a terme planta per planta.

La restauració del teulat de la rectoria va ser la primera de les obres que es van fer a l'edifici després del retorn al patrimoni municipal. En aquelles obres, es va aixecar tota la coberta, es van substituir tots els cairats de fusta que estaven completament corcats i es va reconstruir fidelment l'antic teulat. Amb aquella reconstrucció es va evitar l'enfonsament, perill real que amenaçava de deixar la construcció en només les parets mestres.

Construïda a finals del segle XIX, la rectoria va passar a mans del poble per la donació del marquès de Robert, l'any 1888. La rectoria és patrimoni local des de l'abril del 2011, moment en què es va formalitzar la compra al Bisbat. El darrer habitant permanent havia estat mossèn Mateu Puig, que va morir a principi dels anys setanta. El Bisbat, llavors, ho va cedir per a usos privats fins que, uns anys després, el poble es va mobilitzar davant el perill de venda, que va frenar.

LA DATA

04.2011
Adquisició
de la rectoria, que des d'aquell moment va passar a ser patrimoni local.

LES XIFRES

126.934
euros
és el cost de les obres d'assentament i rehabilitació de la rectoria vella que s'estan fent ara.
15.645
euros
és l'aportació al finançament de les obres que fan les arques municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona