Serveis

Taxistes de Granollers no recullen clients a la Roca

No hi han acceptat serveis durant els tres mesos d'estiu

Es tracta d'una mesura de pressió perquè el municipi s'afegeixi a l'àrea del taxi de Granollers, Canovelles, les Franqueses i Lliçà

El col·lectiu de taxistes de Granollers, que aplega la trentena de conductors que funcionen a través d'un mateix telèfon, ha deixat de donar servei al municipi de la Roca del Vallès durant aquest estiu. La decisió es va adoptar com a mesura de pressió a l'Ajuntament d'aquest municipi, perquè s'afegeixi a l'àrea de taxi que formen Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Lliçà d'Amunt.

L'acord entre els ajuntaments fa que tot aquest àmbit territorial es consideri com un únic municipi i, per tant, els taxis es mouen per l'interior amb una tarifa urbana, més econòmica per als usuaris. Com que la Roca no en forma part, legalment, els taxistes de l'àrea de Granollers no podrien recollir-hi clients. Amb tot, històricament, ho han fet les 24 hores del dia, per no deixar desatesa la població. A la Roca, només hi ha dues llicències de taxi i treballen principalment al centre comercial La Roca Village. “El mateix taxista de la Roca ens deriva viatges que li arriben del poble”, explica Antonio Navarro, secretari del col·lectiu de taxistes de Granollers. Recorda, alhora, que, des de dilluns passat, ja tornen a agafar-hi clients.

Tothom hi surt guanyant

El col·lectiu de taxistes afirma que la unió de la Roca a l'àrea del taxi de Granollers, les Franqueses, Canovelles i Lliçà tindria beneficis importants per als seus veïns: veurien reduït el cost dels desplaçaments cap a la capital de comarca, que són els que demanen més. Segons expliquen, ara un taxi de Granollers pot cobrar uns 14 euros per recollir una persona a Santa Agnès de Malanyanes –que pertany a la Roca– i portar-la fins a l'hospital General de Granollers. Si estiguessin a l'àrea, el cost es reduiria uns 3 o 4 euros. Els taxistes de Granollers també admeten que, per a ells, l'acord representaria poder accedir a clients del centre comercial La Roca Village o de la Universitat de Telefónica. “No volem tot el pastís, però sí una part”, reconeix Navarro. Garanteixen, a més, un servei de 24 hores als veïns de la Roca i també ofereixen presència fixa d'almenys un taxi en una parada a l'ajuntament.

Segons el col·lectiu, la negativa a donar el servei aquests tres mesos d'estiu ha multiplicat les queixes de veïns al consistori. El regidor de Mobilitat, Jordi Fortí, diu que no n'han rebut per escrit, però sí de forma verbal. “Som conscients que ara no tenim un bon servei”, explica. És per aquest motiu que estan disposats a arribar a un acord amb els taxistes de l'àrea de Granollers. Tot i això, diu que cal estudiar com encaixar-ho amb els de Cardedeu, perquè també tenen interès en els serveis de La Roca Village i de la Universitat de Telefónica. Trindran converses amb tots dos i Fortí proposa “si fos possible, unificar-ho tot en una àrea”.

LES FRASES

El mateix taxista de la Roca del Vallès ens deriva a nosaltres viatges que li arriben del poble
ANTONIO NAVARRO
secretari del col·lectiu de taxistes de granollers
És una queixa que sempre s'ha produït. Som conscients que ara no tenim un bon servei de taxi
JORDI FORTÍ
REGIDOR DE MOBILITAT DE LA ROCA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona