Serveis

Els sindicats xifren en el 98% el seguiment de la vaga de metro

L'afluència de passatgers a la xarxa del suburbà s'ha reduït un 64% fins al migdia

L'aturada provoca aglomeracions als autobusos, especialment a la línia H12

El seguiment de la vaga al metro ha estat “generalitzat”, ha reconegut Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Fonts sindicals asseguren que el 98% dels treballadors han secundat l'aturada d'aquest dilluns.

“Han vingut només els treballadors que tenien assignats serveis mínims”, han assegurat a Europa Press les mateixes fonts.

Tant sindicats com TMB han destacat que no s'han registrat incidents durant la vaga, per a la qual s'han establert serveis mínims del 50% en hores punta i del 30% a la resta de franges. Des de les quatre de la tarda i fins a les vuit del vespre les freqüències de pas són d'entre 8 i 10 minuts a les línies convencionals i d'11-12 minuts a les automàtiques.

Com a mesura de precaució han tancat uns 20 accessos i s'ha regulat el tràfic de passatgers en diverses estacions per evitar aglomeracions.

Segons ha informat TMB, l'afluència d'usuaris s'ha reduït un 64% a la xarxa de metro fins a les dotze del migdia respecte del dilluns anterior, i un 67% menys si la comparació es fa amb el dia de l'inici del MWC de l'any passat.

L'operador de transport públic destaca que molts ciutadans han optat per mitjans de transport alternatius o bé han canviat les previsions de desplaçament per aquest matí, cosa que ha permès superar una “prova difícil”, segons ha dit TMB.

La reducció de l'afluència a la xarxa de metro contrasta amb l'increment d'usuaris registrat al servei d'autobusos, que ha funcionat amb el servei habitual dels dies feiners.

Una de les línies que ha suportat un augment més gran de passatgers ha estat l'H12, que recorre la Gran Via de les Corts Catalanes i té parada a Fira Gran Via, on se celebra l'MWC. Per aquest motiu, molts dels assistents al certamen tecnològic han optat per l'H12 com a alternativa al metro per arribar al recinte. Això ha provocat que en algunes parades els autobusos arribessin plens i calgués esperar al següent, que sovint també ja estava saturat.

Més trànsit

Barcelona ha registrat aquest dilluns un augment del trànsit d'entre el 3% i el 9% en hora punta per la vaga de metro.

Segons han indicat a l'ACN fonts de l'Ajuntament de Barcelona, l'increment de trànsit rodat ha anat en funció de la via. Els punts amb més densitat de trànsit han estat els accessos a la ciutat per la banda Llobregat i Rondes, especialment a la Ronda de Dalt en sentit Llobregat. També s'ha registrat intensitat destacada als accessos a la Plaça Espanya des del carrer Aragó i el carrer Tarragona. A les Rondes, un accident i tres avaries han complicat encara més una jornada marcada per la vaga de metro i l'inici de la fira de la telefonia mòbil.

Un cop transcorreguda l'hora de màxima afluència, la circulació aquest migdia a Barcelona ha estat fluida, si bé s'ha mantingut densitat de trànsit entre Plaça Cerdà i Plaça Espanya, segons fonts municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona