Serveis

L'abocador comarcal de l'Alt Empordà queda ple i se n'inicia l'ampliació

Es preveu que l'equipament arribarà al límit de capacitat entre el 2017 i el 2018 i es faran dos nous vasos per seguir donant servei durant uns 20 anys més

Les instal·lacions actuals de l'abocador comarcal de l'Alt Empordà, a Pedret i Marzà, arribaran al màxim de la seva capacitat l'any 2017 o a principi del 2018 com a molt tard. Per respondre a la necessària continuïtat del centre, on arriben les deixalles dels 68 municipis de la comarca i que tracta a la ratlla de 80.000 tones anuals de residus, s'ampliarà el centre per allargar-ne la vida uns vint anys. El Consell Comarcal ha aprovat, en l'últim ple, la primera part d'aquesta ampliació que, en total, significarà una inversió d'uns 7,9 milions, repartits en dues fases, que adequaran dos nous vasos: dos grans forats estancs i especialment preparats per a enterrar-hi les capes de deixalles compactades.

Josep Maria Cervera, conseller comarcal de Medi Ambient, explica que la primera part de l'ampliació (3,6 milions) entra ara en la fase executiva per preparar el primer vas, que haurà de ser operatiu el 2018 i que ja donarà entre vuit i nou anys més de capacitat. A més, es preveu que, els propers anys, les quantitats de residus enterrades a l'abocador s'aniran reduint tenint en compte que al costat s'està construint el nou centre de tractament de residus. “L'ampliació s'emmarca en les previsions establertes i no repercutirà en la taxa d'escombraries del contribuent”, hi afegeix Cervera. L'abocador de Pedret i Marzà funciona com a abocador controlat comarcal des de maig del 1988 i, des de la seva creació, s'ha anat omplint en diferents fases i vasos d'abocament: la que està tramitant ara el consell ja és la cinquena fase d'ampliació.

LA FRASE

Allarguem la vida de l'abocador uns vint anys, sense repercutir en la taxa dels contribuents
Josep Maria Cervera
Conseller comarcal de medi ambient

LA XIFRA

3,6
milions
és el pressupost de la primera fase de l'ampliació que donarà uns nou anys més de servei a l'abocador.

Visites guiades d'escolars al centre

Amb l'objectiu de donar a conèixer l'abocador comarcal i el futur centre de tractament de residus (que s'està construint a tocar), l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal organitza visites al centre per als escolars. Aquestes visites es van iniciar al març i se n'han programades una quinzena amb què uns 300 alumnes passaran aquest mes per les instal·lacions. La xifra de joves visitants s'incrementarà durant el maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona