Infraestructures i serveis

política municipal

El Colón paga a Caldes el deute pendent, de 700.000 euros

El govern local confirma que el gestor del balneari ha satisfet el cànon i els tributs del servei pendents des del 2005

L'Ajuntament va recuperar la concessió i treballa en un pla de viabilitat per saber si se'n podrà fer càrrec

L'alcaldessa de Caldes d'Estrac, Rosa Pou (ERC), va anunciar ahir que l'empresa Stel Groc, adjudicatària del balneari de l'Hotel Colón, havia saldat finalment el deute de 700.000 euros en concepte de cànon i tributs que anava sumant des del 2005, segons el consistori. Pou va explicar que així li ho havia confirmat l'Organisme de Gestió Tributària a primera hora del matí. “És una molt bona notícia per a Caldes, perquè un cop pagat el deute es resol una de les parts més importants del problema que s'arrossegava des de feia anys amb les instal·lacions i representa una injecció econòmica vital per posar al dia la tresoreria del consistori”, va manifestar Pou. Segons comenta, el gestor del servei i propietari de l'Hotel Colón, Antonio López Bosch, ha tancat l'operació de venda d'un altre hotel a Mallorca que li ha permès eixugar el deute. Per la cap del govern de Caldes, que comparteix amb el PSC, els diners permetran a l'Ajuntament posar-se al dia amb bona part dels proveïdors. “Han tingut molta paciència i han entès la situació del consistori”, puntualitza.

Rosa Pou recorda que l'Ajuntament va recuperar a finals d'abril la concessió del balneari, extingida després de quinze anys. Tot i això, l'empresa adjudicatària mantindrà en funcionament el servei durant els pròxims sis mesos, període en el qual el consistori ha de resoldre la continuïtat del balneari. En aquest sentit, l'Ajuntament està pendent d'un estudi de viabilitat per saber si pot fer-se càrrec de les instal·lacions o ha de tomar a convocar un concurs públic.

L'alcaldessa assenyala que l'Hotel Colón també és a la venda de fa mesos i avança que s'han mantingut contactes amb empreses que podrien estar interessades en l'explotació global del negoci. “La solució ideal seria que una mateixa firma pogués portar l'hotel i el balneari, però la decisió final que es prengui tindrà com a objectiu prioritari el benefici de la població”, va dir.

LES FRASES

El deute pagat representa una injecció econòmica vital per a la tresoreria municipal
Rosa Pou (ERC)
ALCALDESSA DE CALDES D'ESTRAC
El pagament és el resultat previsible d'algú que vol posar-se al dia amb Hisenda
Joaquim Arnó (CiU)
CAP DE L'OPOSICIÓ DE L'AJUNTAMENT DE CALDES

Expedients i investigació oberta

L'exalcalde i ara cap de l'oposició, Joaquim Arnó (CiU), va valorar positivament ahir el pagament del deute que el balneari Colón tenia amb l'Ajuntament de Caldes, però va matisar que “és el resultat previsible d'algú que vol posar-se al dia amb Hisenda”. Arnó va recordar que durant el seu mandat es va encetar el procés de control dels impagaments de l'empresa Stel Groc: “Van sumar fins a 28 anotacions registrals seguint les recomanacions de l'Organisme de Gestió Tributària.” L'exalcalde recorda, però, que paral·lelament al deute el consistori va obrir dos expedients a l'empresa Stel Groc, un el 2014 i un altre el 2015, “per incompliments greus en la prestació de serveis que van acabar en una multa”.

D'altra banda, Joaquim Arnó assenyala que l'Oficina Antifrau manté oberta una investigació per determinar si hi va haver irregularitats en l'adjudicació del servei de balneari a Stel Groc durant el període 2001-2004, quan era alcalde Joan Rangel (PSC). Entre els punts que s'han d'estudiar hi ha suposades anomalies urbanístiques perquè l'hotel i el balneari comparteixen espais físics que haurien d'anar per separat. “Entenem que el nou govern facilitarà tota la informació que Antifrau li reclami”, va assenyalar Arnó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona