Serveis

La grua de Sant Pol porta els cotxes al dipòsit de Calella

L'Ajuntament firma un conveni temporal perquè l'espai habilitat al poble no disposava dels usos adequats i els veïns ho denuncien

El nou POUM, en vies de redacció, hi preveu un altre solar

Als conductors de Sant Pol que hagin fet alguna infracció i se'ls hagi endut el cotxe la grua des del dia 1 de juliol l'han d'anar a recuperar al dipòsit municipal de vehicles de Calella, a la part de dalt de la zona esportiva La Muntanyeta. L'Ajuntament de Sant Pol ha arribat a un acord amb la població veïna després que s'ha vist obligat a deixar d'utilitzar la zona de la Sènia com a aparcament d'aquest servei perquè l'espai no tenia la qualificació urbanística adequada. “Fa molts anys que la Sènia feia de dipòsit municipal, però darrerament les queixes d'alguns veïns i una denúncia al Síndic de Greuges ens han fet actuar”, assenyala l'alcalde accidental, Ferran Xumetra (CDC). Part de la zona té la qualificació d'espai verd amb un ús incompatible perquè hi puguin deixar els cotxes retirats. “Estem en ple debat del nou pla urbanístic en el qual haurem de trobar un solar adequat per a aquests activitat”, avança Xumetra, que assegura que l'Ajuntament ja ha localitzat alguns emplaçaments. Abans que el nou pla estigui operatiu, però, el servei de grua s'ha de continuar donant i el conveni amb Calella “permet garantir un espai habilitat al vehicle i amb les millors condicions de seguretat”.

Xumetra reconeix que els conductors a qui s'ha retirat el vehicle poden no veure amb bons ulls haver-se de desplaçar quatre quilòmetres per recuperar-lo. “És la solució més adequada que hem trobat i ho és de manera temporal”, indica. En aquest sentit, el també primer tinent d'alcalde destaca que tant el preu de la multa per infracció de trànsit com el de la grua es mantindran. “La sanció és de 90 euros, que es redueix a la meitat si es paga durant els vint dies immediats i la grua puja a 100 euros els dies feiners i 150 els festius i en horari nocturn”, especifica. El conveni pactat amb Calella, que disposa d'una superfície per a vehicles de 1.000 m² inaugurada fa un any, comporta a l'Ajuntament de Sant Pol el pagament d'una tarifa de 50 euros per vehicle el primer dia i 20 euros a partir de la segona jornada. Inicialment el conveni signat és per un any, i en el consistori de Sant Pol confien que no s'allargui més.

LA FRASE

És un fet temporal que ens permet garantir les millors condicions de seguretat per al vehicle
Ferran Xumetra (CDC)
ALCALDE ACCIDENTAL I PRIMER TINENT D'ALCALDE DE SANT POL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona