Infraestructures i serveis

Medi ambient

Vistiplau a l'ampliació de l'abocador de Pedret i Marzà

El Consell Comarcal va validar ahir el projecte executiu de la primera fase de l'engrandiment, que hauria d'estar enllestit el 2017

El conseller de Medi Ambient del Consell diu que tenen marge

El vistiplau del Consell Comarcal al projecte executiu d'ampliació de l'abocador comarcal de Pedret i Marzà va arribar ahir a la tarda, amb la ratificació majoritària dels grups polítics. Es tracta d'un procés administratiu que ara arribarà fins a la comissió d'Urbanisme per a la ratificació definitiva. Aquest projecte executiu que ara té el vistiplau definitiu va rebre el provisional el 22 de març passat.

La data de caducitat que es va establir inicialment per a les instal·lacions de l'abocador comarcal de Pedret i Marzà era a finals de l'any 2017. La reducció del ritme de deixalles abocades en els darrers anys ha fet que la vida útil sigui ara un pèl més llarga del que s'havia previst, segons explicava ahir mateix el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Josep Maria Cervera.

“Es tracta de garantir el futur de l'abocador entre 15 i 20 anys. El projecte bàsic preveu dos vasos, però ara s'afronta la construcció d'un d'aquests”, explicava Cervera. La fase 5.1 té un pressupost d'execució de 3.678.535 euros, amb l'IVA inclòs.

L'abocador de Pedret i Marzà funciona com a abocador controlat comarcal des del maig del 1988 i, des de la seva creació, s'ha anat omplint en diferents fases i vasos d'abocament; la que està tramitant ara el Consell ja és la cinquena fase d'ampliació.

Aquesta fase que es desenvolupa ara no és l'última ampliació prevista. De fet, els dos projectes d'ampliació que queden, per fer dos vasos (ara només se'n fa un), s'ha calculat que costaran 7,9 milions, i serà la construcció d'aquests dos vasos que donarà vida a l'abocador uns quinze anys més.

La segona fase té un pressupost d'execució de 4,2 milions d'euros i inclou els treballs de clausura de l'abocador, que costara més de mig milió d'euros. A l'abocador hi arriben les deixalles dels 68 municipis de la comarca i s'hi tracten unes 80.000 tones anuals de residus.

LA XIFRA

3,6
milions d'euros
és el cost de la fase 5.1, que preveu la construcció d'un vas per als residus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona