Serveis

Venen com a millora urbana portar els serveis al museu

L'Ajuntament de Valls destina més de 400.000 euros a uns treballs que justifica com una “millora de l'entorn”

La memòria reconeix que el fi és dur l'aigua, la llum i el clavegueram al Museu Casteller

A finals de maig, l'equip de govern de Valls va anunciar i aprovar una important modificació de crèdit que suposava un gir inversor per a aquest 2016. Projectes com ara la compra de Ca Padró i la remodelació de Ca Xapes per tornar-hi la seu del Casal del Jubilat eren aparcats per a l'any vinent i, en canvi, aquest esforç inversor es destinava a un projecte per millorar l'entorn del futur Museu Casteller del qual quedava apartat, estranyament, la plaça de l'Oli.

Aquesta sobtada decisió de prioritzar l'embelliment dels carrers més immediats al futur equipament s'entén millor ara que l'Ajuntament ha posat a licitació el projecte d'obres de millora de l'entorn del Museu Casteller i de la plaça del Blat, amb un pressupost de 419.465,58 euros. I és que la memòria justifica els treballs que es duran a terme “per la necessitat de l'equip de govern municipal de disposar de xarxes de serveis per abastir el museu”. O dit d'una altra manera, en les previsions pressupostàries del 2016 el govern local no va tenir en compte que el museu necessitava estar connectat a la xarxa elèctrica, la de telefonia, el subministrament d'aigua potable, el clavegueram i l'eixida dels pluvials, entre altres serveis.

Tant és així que el projecte que presenta la regidoria de Territori i Habitatge està datat del juny del 2016, un mes abans de la seva licitació. I una altra evidència és que la majoria dels plànols de l'execució estan destinats a buscar els punts de connexió amb els diferents serveis a través dels carrers de Sant Oleguer, Verdura, Espardenyers, Forn Nou i Peixateria, d'una banda, i de la zona de la plaça del Blat, de l'altra. També darrerament, la junta de govern ha aprovat l'adquisició d'una central elèctrica transformadora que anirà a la zona.

Amb aquesta necessitat de fer arribar els serveis a l'edifici del museu, en la memòria de les obres s'assenyala que s'aprofitarà als carrers afectats per “implementar una millora de la pavimentació, la redefinició dels pendents per guanyar accessibilitat i comoditat”, així com una millora de l'enllumenat. Un cop aixecats, doncs, s'aprofitarà per millorar el seu aspecte, un cop es tornin a colgar les rases que s'han d'obrir per fer-hi passar cables i canonades. Així, atès que els carrers on es faran les obres no tenen gaire amplada, passaran a ser de plataforma única mitjançant una nova pavimentació “com a acabat de l'estesa de serveis per al museu i acabats passat l'enderroc”. Els serveis a què es fa referència són les xarxes de gas natural, mitjana i baixa tensió elèctrica, telefonia, enllumenat públic, aigua i clavegueram.

En el cas de la plaça del Blat, es faran moviments de terra per anivellar i per “gestionar pluvials”, i posteriorment es procedirà a fer la pavimentació. Pel que fa a l'enllumenat públic, es reforçarà la instal·lació renovant els llums i afegint-ne de nous. Els trams d'instal·lació obsoleta es retiraran i la nova instal·lació serà soterrada. També se substituirà la xarxa d'aigua per una xarxa nova. El paviment estarà unificat amb peces de formigó, seguint l'estil de la plaça del Pati.

Pel que fa als carrers de l'entorn, també es faran moviments per fer passar les instal·lacions. Un cop acabada aquesta fase, es donarà una solució igual a la de la plaça del Blat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona