Infraestructures i serveis

El ple de Girona, en contra del projecte Midcat

S’aprova una moció de rebuig al gasoducte

Els vots a favor dels regidors d’ERC-MES, la CUP i el PSC i l’abstenció dels de CiU, Ciutadans i el PP van possibilitar dilluns al vespre que el ple de l’ajuntament de Girona aprovés una moció presentada per l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) en la qual es manifesta públicament el rebuig al Midcat, el gasoducte interconnector entre la península ibèrica i França i que creua les comarques gironines.

La moció recull “el principi de precaució” i “els dubtes raonables que planteja la justificació de construcció d’aquesta interconnexió” com alguns dels motius pels quals cal rebutjar el projecte. També s’aprova la presentació d’al·legacions a les diverses fases del procés administratiu i la sol·licitud d’informació de qualsevol incidència o novetat. La moció també aprova que es demani a la Generalitat que es consideri invàlida l’avaluació d’impacte ambiental i que no s’aprovi el traçat perquè afecta greument els valors del patrimoni natural i cultural, i també, per “la utilitat no demostrada del Midcat com a interconnexió”. També s’insta el Parlament a rebutjar qualsevol tràmit relatiu al projecte, “atesa la falta de transparència i informació”, i sol·licitar a la Unió Europea que es facin públics els informes de necessitat del projecte i de viabilitat econòmica i que “siguin sotmesos a un procés d’auditoria externa i independent per validar les seves conclusions”.

El projecte del Midcat s’inclou en una llista de projectes d’interès comunitari de la Unió Europea. Es va iniciar la seva tramitació el 2007 i l’Estat francès el va paralitzar el 2010. Tot i això, el 2011 el govern espanyol va executar el primer tram del projecte, de Martorell a Hostalric. Actualment, el projecte es reactiva per completar un segon tram d’Hostalric a Figueres i el tram transpirinenc. També s’inclou l’ampliació de la capacitat dels gasoductes existents entre Tivissa i l’Arboç i entre Castellnou i Villar de Arnedo. Segons el projecte publicat el 2008, els municipis afectats a les comarques gironines en el trams Hostalric-Figueres són Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Maçanet de la Selva, Sils, Riudellots de la Selva, Aiguaviva, Bescanó, Salt, Sant Gregori, Palol de Revardit, Cornellà del Terri, Vilademuls, Pontós, Borrassà i Avinyonet de Puigventós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia