Medi ambient

Instal·len al Ter quatre connectors fluvials

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va construir l’any passat quatre connectors fluvials en rescloses de la conca interna del Ter. El millorament de la connectivitat dels rius és un dels objectius de la planificació hidrològica i l’ACA fa anys que treballa en aquesta línia.

Així, per exemple, entre els connectors fluvials construïts en els rius de les comarques gironines hi ha la resclosa Brutau 2 El Pontitxol, a Setcases; la resclosa d’Agafallops-Botei, a Ripoll, i l’assut de la CH Paratge de la Farga- Pirene, a les Planes d’Hostoles. També l’assut Jt Magatzem General SJ-Riera d’Arbúcies ha estat ensorrat parcialment i la resclosa de la riera d’Arbúcies ha patit una eliminació natural, entre d’altres actuacions.

Fins ara, el resultat, segons l’ACA, ha estat la construcció de 66 passos de fauna a les conques internes de Catalunya i l’eliminació total o parcial de 15 petites infraestructures.

El pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures preveuen, dins l’escenari 2016-21, una inversió superior a sis milions d’euros en actuacions per millorar la restauració i la connectivitat fluvial. Les mesures es preveuen a les conques del Llobregat, el Besòs, el Francolí, el Gaià, el Cardener, la Tordera, el Fluvià, la Muga i el Ter, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia