Medi ambient

Medi ambient

El conte que atia la vida al Bosc del Pedró

Tania Van de Casteele acaba de publicar un llibre infantil, amb il·lustracions de Cristina Martín, per recaptar diners que ajudin a reforestar un racó públic de Colomers, devastat fa cinc anys per la crueltat d’un foc provocat

L’11 de novembre de l’any 2013 una tramuntanada incendiària implacable va devastar més de 500 hectàrees des d’on el maleït llumí del piròman va calar, a Vilopriu, fins a tocar a Foixà. Els Bombers van constatar la virulència de l’incendi quan dos fronts, empesos per la tramuntana, van envoltar Colomers i un es va veure capaç de traspassar la barrera natural del riu Ter. L’alerta de foc era aquell any molt alta i el pànic al mal que podien fer les flames era encara en la consciència de molts empordanesos que, setze mesos abans, havien vist consumir-se 18.000 hectàrees des de la Jonquera cap al sud.

Aquell dia, tant Colomers com sobretot Foixà van viure una maleïda sensació coneguda d’ofec i de pànic. A la Tania, com a uns quants altres veïns de Colomers, les flames li van assaltar el pati de casa.

Cinc anys més tard, aquesta emprenedora i cuinera de la Llúdriga, excel·lent racó de pau arran de riu Ter, ha publicat un llibre infantil, amb il·lustracions de Cristina Martín, amb l’objectiu últim de destinar els guanys de la venda a reforestar el bosc del Pedró, un llogaret de titularitat pública de Colomers. “Volem conscienciar els petits i, de retruc, els grans”, expressa.

Ho té tot calculat. “Amb els diners que fem, plantarem alzines i roures. Serà el 21 de març del 2019.” Hi seran convidats tots aquells que hi han col·laborat. El meu bosc, que és com es titula el conte (autoeditat per ampliar el benefici), explica la història d’en Xianú, que, amb els seus estalvis i l’ajuda de la seva germaneta, la Kunan, va reforestar un bosc. Qui vulgui comprar-lo, Instagram i Facebook l’ajudaran @elmeubosc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona