Medi ambient

Borrassà es connectarà a la xarxa d’aigua de Figueres

Vol resoldre el dèficit hídric futur i el problema de nitrats actual de l’aigua

Borrassà ha pres la determinació de connectar la seva xarxa de distribució d’aigua a la canonada de xarxa de Figueres amb l’objectiu de solucionar el problema de la presència de nitrats i resoldre el dèficit hídric de 365,75 m³/dia d’aigua que podria afectar el municipi segons preveia el pla director d’abastament d’aigua potable.

La necessitat de millorar les condicions de la xarxa de subministrament d’aigua potable del poble ha impulsat l’Ajuntament de la població a encarregar un projecte a l’empresa ABM, que és el tràmit que s’acaba d’aprovar ara fa pocs dies.

El pla preveu fer la connexió amb un sistema d’impulsió que garanteixi un cabal suficient per superar el dèficit hídric estimat i garantir una aigua lliure de nitrats.

El nou traçat previst permetrà fer el subministrament directe al dipòsit d’abastament de Borrassà i alhora possibilitarà garantir futurs subministraments a les poblacions properes.

Aquest nou recorregut connectarà directament la xarxa de subministrament de Figueres a l’altura del Pont del Príncep i, a través de la carretera que porta a Santa Llogaia i a les Forques (Vilafant), es desviarà cap al camí que uneix Santa Llogaia amb Borrassà fins a la carretera de Vilafant i que pot connectar amb el dipòsit, passant per camins rurals que transcorren pel nord del nucli urbà.

El pressupost del projecte és de 672.730 euros, una xifra que el consistori que presideix Ferran Roquer preveu que l’Ajuntament financi gràcies a una subvenció de la Diputació, que està demanada, uns diners que complementaran la xifra d’ajut que hi posarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Es dona el cas que el novembre passat Borrassà va posar en funcionament una planta de desnitrificació pionera a Catalunya, basada en una patent desenvolupada per l’empresa Hydrokemós, de Torelló, i en la tecnologia d’electrodesnitrificació: mitjançant corrent i un tractament electroquímic, els nitrats presents a l’aigua es transformen en un 100% en gasos (nitrogen i oxigen), sense generar cap mena de residus. Hydrokemós rebaixa aquest índex fins a uns 45 ppm. La planta tracta 100 m³/dia d’aigua, tota l’aigua de consum del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona