Medi ambient

S’estabilitza el cabal dels rius pirinencs però es manté activada l’alerta del Pla Inuncat

El nivell de la Garona i la Noguera Ribagorçana va a la baixa

La Pallaresa està en situació de preavís tot i que la CHE no preveu que vagi a més

La situació dels rius pirinencs ha millorat en les darreres hores amb l’estabilització del cabal dels rius Garona i Noguera Ribagorçana, així com també de la Noguera Pallaresa, del Segre i la Valira. Tot i això, Protecció Civil manté activat des de diumenge a la tarda l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) pel desgel i per si es produís l’arribada de pluges al Pirineu. Tot i això, segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la previsió es que el nivell d’aquests rius no vagi en augment en les pròximes hores i es mantingui estable o, fins i tot, vagi a la baixa.

Aquest dilluns el cabal del Riu Garona era de 19,40 m3/s, a Arties, i de 93,61 m3/s, a Bossòst, per sota, dels nivells que tenia diumenge, segons dades de la CHE. També segueix una tendència a la baixa la Noguera Pallaresa tot i haver registrat un lleuger increment passada la mitjanit. L’únic riu en situació de preavís és la Noguera Pallaresa malgrat que la CHE també estima que el seu cabal no anirà a més en les pròximes hores.

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Inuncat tot i que en les darrers hores s’ha estabilitzat el cabal dels rius del Pirineu. Segons dades de la CHE, el riu Garona registrava aquest dilluns al matí 93,61 m3/s a Bossòst, després d’haver arribat la mitjanit passada als 107,42 m3/s. A Arties, ha passat dels 24,82 m3/s de la matinada als 19,40 m3/s d’aquest matí.

També ha anat a la baixa en les darreres hores la Noguera Ribagorçana. El nivell del riu al Pont de Suert era a la mitjanit de 55,77 m3/s, mentre aquest matí ha descendit fins als 52,22 m3/s. L’increment del cabal, però, ha estat més important al Pont de Montanyana, aigües avall, en què a primera hora de la matinada va assolir els 63,27 m3/s, mentre aquest matí el nivell ha caigut fins als 31,31 m3/s.

La CHE té activada la situació de preavís al riu Noguera Pallaresa i la previsió és que el nivell continuï estable en les pròximes hores i no s’incrementi. A Escaló, presenta aquest dilluns un cabal de 73,59 m3/s, similar a l’assolit a partir de la mitjanit passada. A Collegats durant la nit ha arribat als 161,3 m3/s mentre aquest matí el nivell s’ha situat en els 155,5 m3/s.

Pel que fa als cabals del Segre i la Valira, la previsió també es que s’estabilitzin o vagin lleugerament a la baixa, tot i això caldrà estar atents per si l’arribada de pluges pogués capgirar la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona