Infraestructures i serveis

El segon CAP de Figueres entra en servei el 2 de juliol

Set dies després se centralitzarà al nou centre d’atenció primària Doctor Josep Masdevall tota l’activitat de pediatria de la ciutat

Al setembre ja s’oferirà llevadoria, extraccions i odontologia

El 2 de juliol entrarà en servei el nou centre d’atenció primària de Figueres, el segon d’una ciutat que té més de 45.000 habitants. Aquest dia tancarà definitivament el centre assistencial Figueres Sud, situat al carrer Josep Roca i Bros, que es va posar en marxa el 2007 en mòduls prefabricats i que ara es desmantellarà.

Uns dies més tard, el dia 9, serà el primer en què tota l’activitat de pediatria se centralitzarà per primera vegada en aquest nou centre. El nou CAP, que tindrà el nom de Doctor Josep Masdevall, disposarà dels serveis d’odontologia, extracció de sang i llevadoria, que aniran entrant en funcionament de manera progressiva i que estan previstos per al mes de setembre vinent.

El canvi més destacat que es produirà amb la posada en servei del CAP Dr. Masdevall serà el de tota l’atenció pediàtrica. A partir del dia 9, al nou centre es prestarà l’atenció als infants d’una manera integral: des de l’època prenatal fins als 14 anys. Aquest canvi comportarà el trasllat de tot l’equip de pediatria i infermeria pediàtrica al nou edifici. A partir del setembre, a més, s’hi incorporarà la llevadora de l’Assir, que prestarà l’atenció maternoinfantil. La concentració de la pediatria al CAP Dr. Josep Masdevall suposarà una millora per a l’atenció a l’infant i adolescent, ja que tots els professionals de pediatria treballaran en equip i al mateix edifici; així es millora l’accessibilitat i la seguretat. Actualment es dona el cas que, al CAP Ernest Lluch, pediatria està situada a la tercera planta. En el moment en què hi hagi llevadoria també millorarà el pas dels pacients des d’aquest servei al de pediatria, després del part, la qual cosa faràpossible intervenir de manera precoç –i fer visites prenatals– en cas de nadons amb complicacions. Això facilitarà el seguiment de les altes precoces i permetrà donar atenció global a la mare i al nadó, tant individualment com en grup.

En els mòduls del CAP Figueres Sud del carrer Josep Roca i Bros, hi ha actualment nou consultes habilitades (sis d’adults, dues de pediatria i una d’urgències), una zona de magatzem, dues petites sales d’esterilització i una àrea de personal. Ara, al nou centre d’atenció primària, que serà gestionat per l’Institut Català de la Salut, es disposarà d’un total de 22 sales de consulta, una de doble per a odontologia, una àrea polivalent amb quatre punts d’atenció i una àrea d’atenció continuada amb quatre boxs d’atenció. També hi ha una zona de despatxos, una àrea d’educació sanitària, una d’emmagatzematge i una de personal.

La posada en funcionament del nou CAP que anirà més enllà dels serveis de metge de família i infermeria, permet reorganitzar l’atenció sanitària de l’àrea bàsica de salut (ABS), que inclou Figueres, però també Fortià, Riumors, el Far d’Empordà i Vila-sacra.

L’empresa Comsa SAU va obtenir l’adjudicació per un preu de 2.858.953 euros amb IVA inclòs i els treballs de construcció es van posar en marxa al mes d’abril de l’any 2016. Ahir encara s’estaven fent treballs d’acabat a l’exterior.

LA DATA

09.2018
és el mes
a partir del qual hi haurà els serveis de llevadoria, extracció de sang i odontologia.

LES XIFRES

22
sales de consulta
tindrà el nou centre d’atenció primària, que substitueix els mòduls.
2,85
milions d’euros
és l’import de l’adjudicació dels treballs, que es va fer fa dos anys, a l’empresa Comsa SAU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona