Medi ambient

Agricultura fa tasques de neteja a la riera d’Osor

Retiren sediments de la resclosa de la Font Picant perquè les truites tinguin més profunditat i refugi

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està executant diverses actuacions de millora a les zones de pesca continental controlada per facilitar l’accés als pescadors i possibilitar la realització de competicions esportives. Entre aquestes, hi ha la retirada de sediments de la resclosa de la Font Picant per millorar l’hàbitat de les truites a la riera d’Osor perquè disposin de més profunditat i refugi contra els depredadors. També s’han fet intervencions de neteja i manteniment, fonamentalment retirant espècies exòtiques invasores, com ara la canya (Arundo donax), en altres punts, com per exemple Anglès.

Facilitats als pescadors

L’objectiu d’aquestes actuacions, que inclouen la retirada d’arbres, és facilitar l’accés als pescadors a les lleres dels rius i possibilitar la realització de competicions esportives en diversos punts del territori català.

Els treballs s’estan fent en diversos punts del territori català i els està duent a terme la direcció general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, mitjançant l’empresa pública Forestal Catalana. Segons una nota del departament, també s’han fet actuacions de neteja en altres indrets de Catalunya, com ara Camarasa (Noguera), Manlleu i Roda de Ter (Osona), la Palma i Aitona (Segrià), i en diversos trams del riu Cardener (Solsonès).

Totes les actuacions es duen a terme amb les autoritzacions corresponents emeses pel Departament de Territori i Sostenibilitat, en el cas d’afectar zones incloses en la Xarxa Natura 2000 o en el cas que hi hagi presència d’espècies protegides, i amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona