Medi ambient

Trasllat simbòlic d’aigua per celebrar els 20 anys del Consorci del Ter

Ahir van recollir-ne a la capçalera del riu i, després de recórrer tot el traçat amb la col·laboració d’alcaldes i regidors, la deixaran demà a la Gola

La commemoració del vintè aniversari del Consorci del Ter ha començat d’una manera tan simbòlica com singular: recollint aigua del naixement del riu, traslladant-la pels pobles banyats pel Ter, i dipositant-la on s’acaba el seu curs, a la Gola, a Torroella de Montgrí. El viatge va començar ahir al matí i està previst que s’arribi a destí demà a la tarda, en una expedició que serveix també per promocionar la ruta com a atractiu turístic. En el viatge participen, en relleus, alcaldes i regidors, generalment fent en bicicleta els trams que els corresponen.

La primera jornada va arrencar a primera hora de l’estació de Vallter (en un extrem de la qual hi ha el naixement del riu), on els primers rellevistes van omplir el càntir amb l’aigua que anirà passant de ma en ma fins a la Gola. Els primers llocs on van circular i fer parada van ser els nuclis de Setcases, Vilallonga i Llanars. A Camprodon es van trobar amb representants de Molló, per on passa el Ritort abans que aquest desemboqui al Ter. Seguidament van reprendre la marxa cap a Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Aquí van trobar-se amb la gent de la conca del Freser (Queralbs, Pardines, Ribes, Campelles i Campdevànol). La següent etapa va comprendre les Llosses i l’entrada a la comarca d’Osona. Avui se sortirà de Manlleu i es tornarà a entrar a la demarcació de Girona per Susqueda. Es passarà per Amer, Anglès, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Salt, i es tancarà la jornada a Girona. Demà se sortirà de la capital a les 8.30 h i, després de resseguir el tram final del Ter, s’arribarà a les 18 h a la Gola, on es buidarà el càntir.

LA XIFRA

208
km
és la longitud del riu Ter, el més llarg dels que desemboquen a la demarcació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia