Medi ambient

El càntir d’aigua del Ter arriba a la gola

El recipient, transportat durant tres dies per una setantena d’alcaldes i edils des d’Ulldeter, va ser buidat per celebrar els 20 anys del consorci del riu

La travessa simbòlica i per relleus d’una setantena d’alcaldes i edils per portar aigua del Ter, en un càntir, des del naixement del riu a Ulldeter fins a la desembocadura del curs a la gola de Torroella de Montgrí, va culminar ahir a la tarda de manera festiva –és el tret de sortida del vintè aniversari de la constitució del Consorci del Ter– però també reivindicativa. El president de l’ens, Quim Roca, va destacar “la implicació i el suport” dels municipis riberencs, amb la consolidació de la ruta que permet de recórrer el curs amb bicicleta o a peu, per etapes, sense deixar de banda l’aspiració que el cabal creixi.

Per Roca, la bona notícia és que s’està complint el compromís de l’increment del cabal aigües avall del sistema Sau-Susqueda-Pasteral, tot i que continuaran vetllant perquè els compromisos es mantinguin amb el calendari futur. Des del territori, l’alcalde amfitrió de Torroella, Josep Maria Rufí, va destacar la “importància” de l’acció, per donar valor al nexe en comú del curs entre les poblacions que travessa, i als valors ambientals, d’abastament d’aigua, econòmics –com ara les colònies tèxtils del Ripollès o el reg al Baix Ter– i a l’actiu turístic que significa riu avall. Rufí també aposta per mantenir les accions previstes per reduir el cabal que abasta l’àrea metropolitana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia