Urbanisme

A Sant Feliu no veuen clara la pròrroga del pla de barris

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, creu que la mesura “arriba tard i malament”, després que van topar amb traves per allargar terminis el 2016

Estudien com acollir-hi, potser, la plaça Alabric

L’anunci llançat aquesta setmana pel departament de Territori i Sostenibilitat als municipis acollits a plans de barris de la convocatòria de 2009 ha generat “desconcert” a l’Ajuntament de Sant Feliu, en paraules del regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, que creu que la notícia “arriba tard i malament”, després que el 2016 van tenir problemes per demanar una pròrroga específica. Fa tot just 12 dies que l’oficina d’atenció del pla va cessar formalment l’activitat, el 30 de juny, iara estudiaran l’encaix de les obres del parc Central, que impliquen la reforma integral de la plaça Alabric –una de les actuacions previstes–, però que ja havien tramitat de manera unilateral tot entenent que no eren a temps de beneficiar-se del 50% de subvenció de la Generalitat.

Amb tot, Saballs explicava que ha demanat als serveis tècnics de l’àrea el càlcul de la part del projecte del parc –amb una inversió que voltarà els 1,9 milions– que abraça només la plaça. Fa pocs dies, el PDeCAT va criticar que s’hi havien deixat perdre 875.000 euros, però l’edil va dir que seria en tot cas l’import total de l’obra, i que només podrien recuperar-ne la meitat.

L’altra incògnita és el cas del carrer Miquel Surís, una mica al nord i on s’estan renovant clavegueram i serveis, però que no és clar si és dins o fora de l’àmbit del pla. I en el cas de l’enderroc previst d’una casa per completar el traçat del carrer Nou de Sant Antoni, Saballs diu que queda exclòs perquè està subjecte a un sector privat. La sola possibilitat seria engegar urgentment la reforma de la plaça del Nord, però amb el risc, ara, que l’obra no estigui acabat al final de 2019.

L’altre problema, avisa el regidor, és que l’oficina ja no té personal i caldria convocar un concurs per reobrir-la. En el cas de la Bisbal, la regidora Gemma Pascual i l’alcalde, Lluís Sais, es van reunir ahir per analitzar la situació. I a Palafrugell, després que s’ha anunciat que hi pot haver pròrroga per als plans de 2010, ja van retallar igualment obres previstes i, ara mateix, no hi ha la idea de reactivar-les.

LA DATA

31.12.2019
És el nou termini
que la Generalitat ha aprovat perquè els municipis amb plans de barris del 2009 acabin obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia