Activen per neu, vent i temporal marítim el pla d'emergències i tallen la Jonquera als camions

La direcció general de Protecció Civil mantenia activats ahir a l'hora de tancar aquesta edició el pla de Protecció Civil Procicat i el pla d'emergències per nevades en la fase d'alerta. A última hora del dia, va passar del nivell 1 al 2, i alertava per avui d'un important temporal marítim amb onades de fins a 7 metres, amb vent amb ratxes de fins a 90 quilòmetres, i de neu a cotes baixes i amb gruixos en alguns punts de fins al mig metre.

A l'autopista AP-7, es van produir algunes retencions a causa de la neu. S'hi havia prohibit el trànsit de camions en els dos sentits de circulació des de les deu del vespre, tot i que en un primer moment es va tallar només en sentit sud des de la Catalunya Nord. Cap a les set de la tarda, va començar a nevar als punts més elevats de les comarques del Ripollès, la Cerdanya, la Selva i la Garrotxa, tot i que fins al vespre no va començar a agafar a les carreteres, com per exemple al coll d'Ares, a Molló. Això no obstant, les llevaneus no van passar-hi fins a última hora. Les autoritats franceses, però, van tancar al trànsit l'antic pas fronterer de coll d'Ares, a la C-38. Al vespre, la pluja es va convertir en neu a cotes més baixes com ara a la vall d'Hostoles, als municipis de la Vall d'en Bas i Santa Pau i, entre altres indrets, a punts elevats de la vall de Bianya i a Camprodon i Sant Pau de Segúries. A la resta de cotes continuava plovent.

Els responsables de la direcció general feien una crida a la prudència, recomanaven que no s'agafés el cotxe, si no era necessari, i demanaven als conductors que extremessin les mesures de seguretat. A més, s'aconsellava trucar al 012 o connectar-se al web de la Generalitat per rebre més informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.