Urbanisme

Sant Climent Sescebes ja disposa de l’antiga cooperativa reformada

La rehabilitació de l’exterior s’ha completat aquest final d’estiu i ara el poble pot comptar amb un espai polivalent

És propietat municipal des de fa cinc anys

L’antic edifici de la cooperativa agrícola de Sant Climent Sescebes s’ha estat remodelant aquest estiu i ara ja fa unes setmanes que estan acabats els treballs. Aquesta era la tercera fase de la remodelació d’aquest espai que l’Ajuntament va adquirir ara fa uns cinc anys i que, en fa poc més d’un, allotja en un espai lateral el parc de bombers voluntaris de la població. La intervenció feta ara corresponia a la tercera fase de rehabilitació de l’espai i s’ha centrat en els exteriors.

Explicava l’alcaldessa de la població, Olga Carbonell, que amb aquesta inversió s’ha deixat “com un espai per a ús del poble”. La primera fase es va cobrir amb el fons de cooperació de la Diputació i va consistir en la consolidació del teulat i la neteja de l’espai interior. En aquesta fase es van haver de desmuntar les antigues tines, anant amb cura de no malmetre les parets laterals, donat que s’hi recolzaven. Per tal de recordar l’ús que havia tingut el local es van mantenir les tines centrals. El cost de la remodelació de l’exterior de l’antiga cooperativa ha tingut un cost de prop de 40.000 euros i ha estat finançat en dues terceres parts per la Diputació de Girona. Tot i que encara se n’ha de concretar l’ús, sembla que es convertirà en una sala polivalent. Aquesta inversió és important per a Sant Climent Sescebes, perquè, segons comenta l’alcaldessa, aquest és un espai emblemàtic.

Aquest estiu, l’Ajuntament de Sant Climent ha remodelat també un altre espai urbà. D’una banda, s’ha adequat la placeta de Sant Sebastià. Olga Carbonell explica que l’espai era massa ombrívol i que per això es va talar un arbre que hi havia. Aprofitant la remodelació que ha servit per adequar-la, es va eliminar un pendent que la feia de difícil accés per a persones amb mobilitat reduïda, i amb la nova distribució, a més, s’hi van plantar dos arbres. S’hi han posat també unes jardineres noves i nou mobiliari urbà.

LA XIFRA

40.000
euros.
Aquest és el cost aproximat dels treballs corresponents a la tercera fase de rehabilitació.

LA FRASE

S’ha deixat a punt perquè pugui tenir l’ús que s’hi vulgui donar
Olga Carbonell
ALCALDESSA DE SANT CLIMENT SESCEBES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona