Adif diu que ja està treballant amb Costes per evitar que les onades tornin a afectar la via del Maresme

Les obres de les estacions d'Arenys, Malgrat i el Masnou començaran al juny

Sense concretar de quines actuacions es tracta, el president d'Adif, Antonio González, va destacar que ja s'hi està treballant per evitar que es tornin a repetir els incidents de la llevantada, quan va ser necessari tallar el pas dels trens per l'impacte de les onades al tram de Cabrera de Mar. De fet, en aquest punt ja fa mesos que es treballa per reforçar l'escullera que protegeix la via del tren, però de poc va servir en l'últim temporal. Ara, segons va explicar ahir el president de l'empresa ferroviària, es tracta de prendre mesures conjuntament amb el Departament de Costes.

Ahir el president d'Adif va ser a Arenys de Mar per presentar el projecte de remodelació de l'estació. Les obres han de servir per millorar els accessos a les vies amb la construcció d'un nou pas inferior que tindrà ascensors. El projecte, però, no preveu un pas de vianants directe a la platja tal com els veïns de la zona reclamaven. Tot i això, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, va deixar clar que el projecte no impedeix aquesta futura actuació, que portaria a terme l'empresa pública Gisa. L'actuació, amb un cost de 2,4 milions d'euros, començarà al juny i durarà 10 mesos. També es farà la remodelació a l'estació del Masnou, on es millorarà el pas inferior amb una inversió de 3,2 milions d'euros. La visita del president d'Adif va acabar a Malgrat de Mar, on es destinaran cap a 3,5 milions d'euros per eliminar barreres arquitectòniques i construir un pas amb ascensors, a més de millorar les andanes.

El baixador de Premià

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va reunir-se ahir amb el president d'Adif per parlar sobre l'obertura del baixador de Can Pou-Camp i l'estudi de viabilitat que s'ha fet amb la previsió d'uns 9.000 viatgers diaris. L'estudi proposa remodelar el baixador actual i reformar el pas existent o bé traslladar el baixador construint un nou pas inferior. Adif també farà obres a l'estació de Premià amb una inversió de 2,1 milions d'euros per millorar-ne els accessos i la seguretat. Es tracta d'una de les quinze actuacions a la comarca, algunes de les quals ja estan en marxa, com ara a Caldes d'Estrac o Sant Andreu de Llavaneres, per un import de 30 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.